Bajonetsav test: Med den rette klinge kan bajonetsavene save i det meste.

Med den rette klinge kan bajonetsavene save i det meste.

Uanset om skillevæggen skal ned, vandrøret skal saves over, eller hegnet skal fjernes, så er bajonetsaven den rette sav til arbejdet. Den er genial til det grove arbejde, når der virkelig skal tages fat. Og med det enorme udvalg af klinger kan bajonetsaven save i nærmest alle materialer. Bajonetsaven er næppe den første elsav, du har planer om at købe. Men står du over for en større renoverings- eller nedbrydningsopgave, kan ingen anden sav måle sig med den.

Der er nogle seriøse muskelbundter blandt de syv bajonetsave, vi tester her. Og de kan helt uden problemer kappe både tykke stolper og rør over. Men under vores test stod det hurtigt klart, at der skal mere end rå power til at lave en god bajonetsav. For når der skal lægges kræfter i, bliver især ergonomien afgørende. Her kan voldsomme vibrationer og en uheldig vinkel på håndtaget gøre, at du hurtigt bliver træt og øm i hænder, arme og skuldre.

Bajonetsav test: Sådan har vi testet

Bajonetsavens vigtigste force er dens enorme styrke og evne til at save i mange forskellige emner. Derfor er styrken testet med passende klinger i både fyrretræsstolper og jernrør.

Dernæst har vi testet udholdenheden ved at se på, hvor mange snit bajonetsavene var i stand til at lave på en enkelt opladning.

Bajonetsavene er beregnet til krævende opgaver, hvor der ofte skal lægges kræfter i. Og her bliver en god ergonomi ekstra vigtig.

Til sidst har vi vurderet bajonetsavenes generelle kvalitet og deres evne til at klare de krævende opgaver, de er beregnet til.

Uafhængig test af bajonetsave

Magasinet Gør Det Selv er 100 procent uafhængigt af producenter, annoncører og andre interessenter.

Vores testredaktør undersøger markedet for, hvad der findes, og håndplukker selv alle de maskiner, han vil teste.

Alle deltagere bliver udsat for de præcis samme hårde tests, som du kan læse nærmere beskrevet i denne artikel.

Vi har testet disse 7 bajonetsave i vores bajonetsav test

  • METABO ASE 18 LTX
  • HIKOKI CR18DBL
  • RYOBI R18RS7-0
  • BOSCH ADVANCEDRECIP 18
  • AEG BUS 18BL-0
  • EINHELL TE-AP 18
  • MAKITA DJR187Z

HENT HELE TESTEN og se, hvilken maskine der blev den store testvinder af vores bajonetsav test.