Bajonetsav

Bajonetsaven skærer sig igennem stort set alle materialer. Den er især uundværlig, når du skal rive ned. Her får du vores bedste tips til brugen af bajonetsaven. Du finder også den nyeste test af bajonetsave.

  Den hårdføre bajonetsav

  En bajonetsav er genial til alt det, du ikke vil udsætte dine andre save for. Bajonetsaven er hårdfør, aggressiv og fleksibel, hvilket er en fordel, når der for eksempel skal rives ned.

  Hvilke opgaver er bajonetsaven god til?

  En bajonetsav er nærmest uundværlig, hvis der skal rives en krydsforskallet væg ned. Bajonetsaven skærer sig – med sin lange klinge – gennem brædder, gips, puds, strå og ståltråd. Bajonetsaven er med sin fleksible klinge også god, når der for eksempel skal skæres rør eller gulvbrædder tæt på en væg, En bajonetsav kan også være nyttig, hvis du skal kappe en lægte, som er placeret over hovedhøjde.

  Hvilken klinge skal jeg vælge til min bajonetsav?

  En bajonetsav kan skære i flere forskellige materialer. Det kræver dog, at du vælger den rigtige bajonetsavklinge til formålet. Skal du skære i træ, bør du udstyre din bajonetsav med en træklinge, ligesom du bør udstyre bajonetsaven med en metalklinge, hvis du fx skal skære et metalrør over. Hvis du skal skære i træ skal du desuden overveje, hvilket snit du ønsker. Skal du rive ned, kan en grov klinge være et godt valg, men en finere klinge vil være at foretrække, hvis målet er at få et pænt snit.

  Kan en bajonetsav skære i mursten?

  Ja, en bajonetsav kan godt skære i mursten. Med den rigtige savklinge er en bajonetsav ganske effektivt – både når det kommer til at skære i mursten, gasbeton og sten.

  Test af bajonetsave

  Der findes et hav af bajonetsave på markedet, og det kan være svært at vælge, hvilken model, man skal investere i. Der findes både bajonetsave på batteri og på 220 volt. Der findes også bajonetsave som er beregnet til én hånd, og der findes save, som har flere kræfter og længere savblade end andre.

  Her kan du se vores nyeste test af bajonetsave: Bajonetsav test