Dyksav i særklasse

Kvalitet koster! Det gælder også for denne dyksav fra Festool. Den er proppet med geniale detaljer, der afslører, at det er en sav i absolut topklasse.

Festool dyksav - den er dyr, men også helt i særklasse.

Festool dyksav - den er dyr, men også helt i særklasse.

Dyksaven er et af tømrerens hemmelige våben. Den laver helt lige snit hver gang, og så kan den, som navnet antyder, dykkes ned, så du kan starte dit snit midt i en plade. Det er en halvpebret specialist, der typisk koster cirka 3.000 kroner. Men kvalitet koster, og du får, hvad du betaler for

Det gælder også for Festools TS 75 EBQ-Plus-FS. For selvom Festools dyksav koster omkring 7.000 kroner, så er den proppet med geniale detaljer, der afslører, at det er en sav i absolut topklasse.

Fede detaljer ved Feestools dyksav

Festool dyksav: Rundt om saven

1. Helt lige snit – føringsskinnen er savens vigtigste tilbehør. Den har to skridsikre lister på undersiden og sikrer helt lige snit hver gang. Med i prisen følger en skinne på 140 cm, men de fås op til 5 meter.
2 Nemt klingeskift – FastFix er navnet på Festools system til nemt, hurtigt og sikkert klingeskift. Når du løfter i det grønne håndtag, låses klingen og sænkes ud under saven, så den er nem at komme til.
3 Fjedrende spaltekniv – når saven placeres på emnet, skubbes spaltekniven automatisk tilbage i huset. I takt med at saven bevæger sig frem, kører spaltekniven ned i savsporet og sikrer, at savklingen ikke bliver klemt fast.
4 Støvfrit arbejde – udsugningsstudsen, hvor støvsugerslangen monteres, kan rotere 360 grader. Det gør det nemt at justere slangen, så den ikke kommer i vejen.
5 Flossefrit snit på begge sider – på højre side af saven justeres den grønne overfladebeskytter, så den presser mod emnet, som dermed ikke kan flosse. På venstre side af klingen presser føringsskinnen mod emnet og sikrer også her et rent og pænt snit, der ikke flosser.

Nøgagtig indstilling
De tydelige skalaer, hængsler, der glider nemt og problemfrit, og knapper, der er nemme og intuitive at betjene, gør det til en leg at indstille både savens skæredybde og klingens hældning ekstremt præcist.

Høj skærekapacitet
Skæredybden på 75 mm betyder, at selv meget tykke emner saves over i ét snit. Du slipper derfor for besværligt og tidskrævende arbejde med at vende emnet samt unødig efterbearbejdning for at få en pæn overgang mellem de to snit. Vinkles klingen til 45 grader, er skæredybden 55 mm.

Andre fede detaljer ved Festools dyksav

Kraftig motor

Hele 1.600 watt er saven på for at kunne matche den store skærekapacitet på 75 mm.

Hurtigbremse

Når du slipper knappen, stoppes saven elektronisk, og klingen står stille på mindre end to sekunder.

Jævn hastighed

Omdrejninger styres elektronisk. De holdes konstante for at få en jævn skærehastighed.

Længere levetid

Typisk er der to lejer på en dyksavs drivaksel. Men saven her har tre. Det giver en mere rolig gang, reducerer slitage og forlænger savens levetid.

Udskiftelig ledning

Ledningen monteres i maskinen med et stik. Den kan derfor nemt skiftes ud, hvis den går i stykker, eller hvis du ønsker en anden længde. De kan købes på 4, 7,5 og 10 meter.

Ingen tilbageslag

Klingen er monteret i en glidekobling. Den er derfor ikke helt låst, hvis klingen skulle sætte sig fast i træet.

Temperatursikring

Hvis motoren bliver for varm, sænkes omdrejningerne for at undgå overophedning.

Blød opstart

Omdrejningerne øges gradvist, så maskinen ikke springer i gang med et ryk.

Her kan du læse mere om, hvordan du bruger en dyksav

Andre læser lige nu ...

Mere fra kategorien Rundsav