Stærk og gennemført dyksav på batteri

Ledningen er droppet, men det går ikke ud over præstationen. De to batterier på tilsammen 36 volt giver et enormt kraftoverskud, der imponerer.

Imponerande sänksåg från Makita

Sänksågen fungerar med skenor från andra tillverkare. Denna är från Festool.

Rundt om dyksaven:

MAKITA DSP600Z DYKSAV PÅ BATTERI
Batterispænding: 2 x 18 volt

Batterikapacitet: 1,5-6 Ah

Omdrejninger/min: 2.500-6.300

Skæredybde: 90°/45°: 56/40 mm

Kip, venstre/højre: 1°/48°

Vægt uden batteri: 5,1 kg

Pris: 2.350 kr. på nettet (solo)

Dyksav med kæmpe kraftoverskud

En dyksav er lidt af en specialist. Den minder meget om rundsaven, men som navnet antyder, kan den også dykkes ned i emnet, der saves i.

Den laver snorlige snit i helt præcise vinkler, og prisen er ofte et godt stykke over 2.000 kr. Derfor skal alt også være i orden, og det må man sige, det er med Makitas DSP600Z.

Det er en krævende opgave fx at skulle skære plader op, og derfor har Makita valgt at udstyre deres sav med hele to 18-voltsbatterier. De tilsammen 36 volt giver et kæmpe kraftoverskud, og saven leverer på højde med professionelle maskiner med ledning.

Da vi savede i 19 mm MDF-plader, klarede den opgaven uden at miste omdrejninger. Den har en god stabilitet og ligger sikkert i skinnen, som skal købes separat.

Savens 5,1 kg plus batteriernes 1,2 kg giver en fin arbejdsvægt.

Robust dyksav

Makitaen er nem at håndtere, og indstillingsmulighederne og præcisionen er, hvad man ønsker sig af en specialist i denne prisklasse.
De forskellige fingerskruer er solide og lette at håndtere.

Saven virker i det hele taget meget robust, og den kan klare alt fra det lette hobbyarbejde til de mere krævende opgaver på en professionel arbejdsplads.

Dyksaven sælges kun uden batterier og lader. I testen her har vi brugt to 4-Ah-batterier, som kan købes i et sæt med lader og kuffert for 1.800 kr.

Detaljer ved dyksaven

Dobbelt batteriindikator
Med to batterier til at drive saven er det en klar fordel, at du kan se, hvor meget power de hver især har tilbage. Så kan du nemlig nøjes med at oplade det, der er fladt.

Præcise indstillinger
Klingens hældning og savdybden kan indstilles helt præcist takket være de solide fingerskruer og de tydelige skalaer.

Konklusion

En samlet pris på lige over 4.000 kr. er umiddelbart mange penge. Men du får også, hvad du betaler for. Saven er ekstremt gennemført, stærk og præsterer helt på højde med lignende save med ledning.

LÆS OGSÅ: Test af dyksave

    Andre læser lige nu ...