Få flotte fliser med en fliseskærer

En fliseskærer er uundværlig, når du skal have nye fliser. For du får brug for at tilpasse mange fliser undervejs. Læs hvilken fliseskærer du skal vælge.

FLISESKÆRER: Med en elektrisk fliseskærer som denne kan du nemt skære fliser til.

Med en elektrisk fliseskærer som denne kan du nemt skære fliser til.

Manuel fliseskærer eller elektrisk fliseskærer

Der findes to former for fliseskærer. Den manuelle og den elektriske fliseskærer. Den manuelle er billig og fin til at lave helt almindelige snit, hvis du for eksempel skal dele en flise. Den elektriske fliseskærer koster en del mere, men skal du for eksempel skære i hårdtbrændte klinker eller fliser i 45 graders vinkler, er det den elektriske fliseskærer, du skal bruge.

Fliseskærer: Her skærer vi en klinke over med en manuel fliseskærer.

Manuel fliseskærer: Her skærer vi en klinke over med en manuel fliseskærer.

Mulighed for fliseskærer leje

En manuel fliseskærer kan købes for mindre end 500 kroner, mens en elektrisk model koster mindst det dobbelte. Men skal du kun bruge fliseskæreren en eller to dage, kan du også leje maskinen i stedet. Mange byggemarkeder tilbyder leje af fliseskærere.

LÆS OGSÅ: Fliseskærer test

Fliseskærer med vand

Hvis du køber en mere professionel fliseskærer, køles den måske ned med vand. Så kaldes den en vådskærer. Flisen bliver rigtig varm, når du skærer i den, og for at undgå, at den tager skade, køles klingen ned med vand. En vådskærer er murerens valg, men prisen er også højere.

Denne fliseskærer er en såkaldt vådskærer. Klingen køles ned med vand, og det er nemt at indstille maskinen til at skære i eksempelvis 45 grader.

Denne fliseskærer er en såkaldt vådskærer. Klingen køles ned med vand, og det er nemt at indstille maskinen til at skære i eksempelvis 45 grader.

Vælg en god klinge til din fliseskærer

Køber du en elektrisk fliseskærer, har du mulighed for selv at bestemme, hvilken klinge der skal sidde på maskinen. Som tommelfingerregel er den medfølgende klinge aldrig særlig god, og det gælder for det meste værktøj. Derfor er det ofte en god idé at opgradere til en bedre klinge, i hvert fald hvis du skal bruge maskinen meget. Det kan ikke undgås, at klingerne, både på manuelle og elektriske fliseskærere, bliver slidt med tiden. Tjek derfor, at du kan udskifte med nye klinger, inden du køber fliseskæreren.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Værktøj