3 måder at holde siklingen på
Skub klingen fremad, mens du trykker den let buet med tommel-f ngrene. Hold klingen på skrå samtidig.
Gør siklingen klar - og hold den rigtigt i topform
Når den lille stålplade bliver passet rigtigt, kan du aldrig nå at slide den op.
En ny siklinge skal klargøres før brug, så du er sikker på, der er en skarp kant (grat) langs alle fire kanter. Som en kok vil slibe og stryge sine knive for at holde dem superskarpe, skal du af og til stryge kanterne på klingen, så der dannes nye, skarpe grater. Det tager kun et øjeblik, men det er til gengæld også vigtigt, for at klingen fungerer efter hensigten. Hvis du ikke vil ofre penge på det særlige stykke specialstål til siklingen, kan du bruge skaftet på en skruetrækker.
Hold klingen ind mod en træklods, så du holder en 90º vinkel, og poler kanterne fuldstændig glatte.
Tag specialstålet, og kør det hårdt hen ad kanterne 5-6 gange. Sørg for at holde stålet vinkelret på siklingen.