Håndværktøj

Sav, stemmejern, spartel, skruetrækkere og meget mere. Vi giver dig overblikket over det mest almindelige håndværktøj, samt hvordan du bruger og vedligeholder det ...

Hav håndværktøjet i orden

Ikke alt værktøj kører på strøm desværre. Håndværktøj er værktøj, der kræver håndkraft, for eksempel en hammer eller en skruetrækker. Meget af håndværktøjet har fået moderne, elektriske pendanter, men for en gør det selv’er er det måske ikke så vigtigt at have en sømpistol, som det er at have en god hammer.

Noget håndværktøj kan ikke erstattes med elektriske alternativer, for eksempel en siklinge, et lille stykke håndværktøj, der ganske simpelt består af en hård stålplade. Den kan slibe maling eller lak af lige så hurtigt som en slibemaskine. Altså et genialt stykke håndværktøj.

Finere arbejde med håndværktøj

Håndværktøj giver dig større mulighed at lave flotte detaljer. Håndværktøj som eksempelvis et stemmejern kan, hvis man er øvet, give flotte langt flottere resultater end en elektrisk multicutter. Finishen bliver i langt de fleste tilfælde flottere, når man bruger et ordentligt stykke håndværktøj.

Håndværktøj af den rette kvalitet

Noget håndværktøj er der ingen grund til at smide en formue efter, et fornuftigt sæt af skruetrækkere behøver eksempelvis ikke koste en formue. Men der findes også håndværktøj, hvor det godt kan betale sig at betale lidt ekstra, især når det er håndværktøj, der skal sikre, at dit gør det selv-projekt også bliver flot at se på. Derfor er det en god idé at bruge lidt flere penge på håndværktøj som stemmejern, høvle og knive og bruge knap så meget på håndværktøj såsom hammer, skruetrækker, tænger osv. Vigtigst af alt er dog, at du finder noget håndværktøj, der passer til dit eget behov.

Guide til håndværktøj

Her på siderne kan du finde alle vores guides og vejledninger til, hvilket håndværktøj du bør vælge. Du kan også læse mere om, hvor det kan betale sig at bruge lidt flere penge, og hvor du godt kan tillade dig at spare penge på håndværktøjet.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Vægscanner test

Side 1 / 2