Derfor skal du vælge en buskrydder!

En buskrydder er en effektiv maskine. Men mange er i tvivl om, hvorvidt de kan nøjes med en græstrimmer eller om de skal købe den noget dyrere buskrydder.

Buskrydder med benzinmotor

Til høj bevoksning er der intet, der kan måle sig med en buskrydder med benzinmotor.

En buskrydder kører videre, når græstrimmeren giver op

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal vælge en buskrydder eller en græstrimmer? Så skal du gøre dig klart, hvilke behov du har.

En græstrimmer er perfekt til at rette plænens kanter af. Og til at fjerne græs rundt om bede, buske og havetrampoliner, altså steder, hvor plæneklipperen ikke kan komme til.

En buskrydder er en større og mere potent maskine, som kan rydde solide klynger af græs og buske, noget som græstrimmeren ikke kan.

Men har du ikke behov for at rydde store områder med højt, genstridigt græs og ukrudt, så har du næppe behov for en buskrydder.

Buskrydder

En buskrydder er også velegnet til at trimme kortere græs, men her er en almindelig græstrimmer på batteri lige så god.

LÆS OGSÅ: Vælg denne græstrimmer til DIN have!

Buskrydderen er stor og tung

Buskrydderen er tung og solid. Der er forskel på maskinernes udformning alt efter producent, men typisk har maskinen to håndtag og en bæresele til at hjælpe med at styre maskinen.

Da buskrydderen bruges til at fælde højt græs og vildtvoksende buskads, kræver det en stærk motor. Den er typisk drevet af 2-takt benzinmotor, modsat græstrimmere, der er populære med både ledning og batteri.

En benzindrevet buskrydder kører løs, indtil der ikke er mere benzin på.

Buskrydder med snor eller kniv

Trimmerhovedet på buskrydderen kan være udstyret med enten en kniv eller en kraftig nylonsnor. Hvis du virkelig skal sætte din buskrydder på hårdt arbejde, skal du vælge en model med kniv, da den er endnu mere holdbar end nylonsnore, der kan gå i stykker. Kniven bliver med tiden sløv, men den kan slibes igen.

Buskrydder fra Makita

En buskrydder som denne model fra Makita er udstyret med en kraftig kniv, der gør det til en leg at fjerne genstridigt ukrudt.

Buskrydder vs græstrimmer - Priserne varierer meget

Mens en græstrimmer med ledning kan koste så lidt som 300 kroner, må du slippe noget mere, når du skal købe en buskrydder. Faktisk kan en buskrydder nemt koste fra 1800 kroner og opefter. Men så får du også en maskine med masser af kræfter.

Tænk på sikkerheden når du bruger en buskrydder

Buskrydderen er en voldsom maskine, og vi anbefaler selvfølgelig, at du tænker på din egen sikkerhed, når du arbejder med buskrydderen. Du skal bære sikkerhedsbriller, så du beskytter øjnene mod sten og jord, og høreværn så ørene skånes, da maskinen larmer en del. Beskyt også arme og ben med ved at bære lange bukser og trøje.

Buskrydder: Tænk på sikkerheden når du bruger en buskrydder

Det er vigtigt at bruge sikkerhedsudstyr, når du arbejder med buskrydderen. En god hjelm med visir og et høreværn er et must.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Havemaskiner