Græstrimmer - hvilken skal du vælge til din have?

Vil du have rigtig flotte græskanter, skal du bruge en græstrimmer. Den smarte maskine findes både som græstrimmer med batteri og benzin.

Græstrimmer - hvilken skal du vælge til din have?

Græstrimmeren er perfekt, når du skal slå græsset rundt om træer og buske, hvor det er svært for plæneklipperen at komme til.

Det er ikke nok med en flot og velklippet plæne. Kanterne skal også se godt ud, og vil du have rigtig flotte græskanter, skal du bruge en græstrimmer. Det er dog ikke kun til at trimme kanterne, at maskinen er et must. Rundt om bede, havetrampoliner og andre steder, hvor plæneklipperen ikke kan komme til, har du brug for en god græstrimmer.

Græstrimmer - batteri, ledning eller på benzin?

Der findes et hav af græstrimmere, og en akku græstrimmer er et af mest populære alternativer. Moderne batterier sikrer udmærket driftstid, men skal du trimme et større område, skal du have en græstrimmer med ledning eller motor.

Græstrimmer - batteri, ledning eller på benzin?

Her bruger vi en græstrimmer på batteri. Denne model har støttefødder, så det er lettere at få helt lige kanter.

Akku græstrimmer på samme batteri

Vil du købe en græstrimmer med batteri, skal du kigge på, hvilket værktøj du har i garagen allerede. Har du eksempelvis en bore/skruemaskine og en rundsav fra Bosch, giver det god mening også at købe en græstrimmer med batteri fra Bosch. Så kan du nemlig bruge det samme batteri til alle maskiner. Det samme gælder for flere af de andre værktøjsproducenter, eksempelvis Ryobi, Makita, Worx og Black and Decker.

Græstrimmer med snore eller knive

De fleste græstrimmere slår græsset med en nylonsnor, der er fastgjort i en kassette, som roterer, når maskinen kører. Snoren kan knække, men er nem at udskifte. Alternativet til græstrimmeren med snor er en græstrimmer med små, stærke plastikknive monteret. Plastknivene er mere holdbare, og derfor kan græstrimmeren bedre gå til angreb på genstridigt ukrudt og ikke bare græs. Der produceres dog flest græstrimmere med snor, og derfor er det også den type, du oftest kan finde til en god pris.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du vælge en buskrydder!

Markedets bedste græstrimmer

Græstrimmer: Markedets bedste græstrimmer

Her er et udsnit af de græstrimmere, vi har testet. Alle modeller er med batteri.

Der er mange græstrimmere på hylderne i byggemarkederne og på nettet. Hvad skal du vælge? Hvad skal du lægge vægt på, når du vælger græstrimmer? Det kommer vi med svar på i vores græstrimmer test, hvor vi går de mest populære modeller efter i sømmene.

SE TESTEN: Græstrimmer test

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Havemaskiner