Stubfræser

Med 8 grove karbidtænder spændt på en 31,5 cm klinge smadrer stubfræseren gennem stubben med 3.600 omdrejninger i minuttet.

Medmindre de store træer ude i haven decideret vælter i et stormvejr, der river rødderne op med det samme, står stubbene altid tilbage efter en træfældning. Derfra har du så to valg: Enten betaler du fagfolk for at slippe af med dem, eller også fjerner du dem selv.

Du gør det selvfølgelig selv! Og hvis du bruger en stubfræser i en størrelse som den, du kan se på disse sider, garanterer vi, at du får en yderst spændende dag i haven med masser af larm, benzinos og hestekræfter.

Stubfræseren er ganske enkelt et genialt alternativ til at smadre ryggen, armene og benene ved at grave stubbene op manuelt. I en uvidenskabelig søgning på internettet fandt vi udlejningspriser helt ned til 500 kroner pr. døgn, altså en lav pris for at skåne kroppen. Dertil kommer udgifterne til brændstof og sikkerhedsudstyr – der er store kræfter på spil, så du skal sørge for, at beskyttelsesudstyret er i orden.

LÆS OGSÅ: 11 maskiner det betaler sig at leje.

Fræs stubbe, buske, hække og bambus

En stubfræser fungerer langt hen ad vejen som en forvokset rundsav. Forskellen er, at klingen er forsynet med en række store og grove tænder, der er beregnet til at smadre og ikke save. De små havestubfræsere, som os private mennesker kan få lov til at leje, kan enten køre på hjul eller larvefødder, og så vejer de typisk fra 100 op til 150 kg.

Stubfræseren kan smadre alle slags rødder og er derfor ikke kun god til træstubbe. Den er også ideel til at fjerne store rødder fra buske, hække og bambus. Og når du har fræset et område, kan du blot fylde hullerne op med jord eller grus.

Hent vejledningen og se hvordan du fræser selv

I denne gør det selv-vejledning viser vi, hvordan du selv går i krig med havens træstubbe med en stubfræser. Vi gennemgår, trin for trin, hvordan du bruger den potente maskine.