Guide til køb af hækkeklipper

De fleste af os klipper efterhånden hæk med maskine, fordi det er nemmere og meget hurtigere. Men hvad skal en god hækkeklipper egentlig kunne? Og hvad er forskellen på en dyr og en billig model. Det får du svarene på her.

FLOT HÆK: Med den elektriske hækkeklipper er det meget nemmere at klippe hækken helt lige. Og det går stærkt.

HÆKKEKLIPPERENS VIGTIGSTE DELE

1. MOTOREN er den tungeste del på en hækkeklipper. Jo tykkere grenemodellen skal kunne klippe, jo kraftigere skal motoren være. Men det betyder også, at hækkeklipperen bliver tungere. Derfor må du prioritere, hvad der betyder mest for dig.

2. GREBET bør have blød belægning, så du har et sikkert greb. Når du holder hækkeklipperen i håndtag og bøjle, skal der være en god balance. Ellers bliver hækkeklipperen for tung at arbejde med.

3. AFBRYDEREN er todelt. Kun hvis du holder afbryderen i håndtaget og i bøjlen inde på samme tid, starter hækkeklipperen.

4. SKÆRMEN foran motoren er en sikkerhedsskærm, der skal forhindre, at dine fingre kommer for tæt på skæret.

5. AFSTANDEN mellem tænderne på sværdet afgør, hvor tykke grene hækkeklipperen kan klare.

6. SVÆRDETS LÆNGDE har betydning, hvis du skal klippe en høj hæk. Og så er det nemmere at klippe hækken lige, hvis hækkeklipperen har et langt sværd.

LÆS OGSÅ: Test af hækkeklippere

VIGTIGE FUNKTIONER PÅ EN HÆKKEKLIPPER

KAPACITET: Afstanden mellem tænderne afgør, hvor tykke grene modellen kan klippe. At afstanden fx er 20 mm betyder ikke altid, at modellen kan klippe 20 mm tykke grene, for afstanden vil kun være 20 mm i en brøkdel af et sekund. Resten af tiden vil afstanden være mindre.

HÅNDTAG: Du skifter ofte håndstilling, mens du klipper. Derfor er udformningen på håndtag og greb vigtig. På nogle modeller kan du dreje håndtaget, mens du arbejder.

TÆNDERNE: Den måde, tænderne er slebet på, kan have stor betydning for, hvor effektivt modellen klipper grenene. Om snittet bliver rent eller flosset. På nogle modeller har tænderne en indbygget savefunktion, så de kan save i de grene, modellenikke kan gabe over.

Andre læser lige nu ...