Havearbejde på batteri

Hvilke havemaskiner skal du købe nu, og hvilke kan du roligt vente med? Få svaret her.

Det har taget tid for batterierne at finde vej til de danske haver. Den primære årsag er de meget store krav, der stilles til netop havens maskiner og dermed også til deres batterier.

Plæneklippere og hækklippere er sammen med de fleste andre havemaskiner udstyret med store og kraftige motorer, der skal køre i både hele og halve timer for at komme hele vejen rundt. Først for nylig er batterierne blevet stærke nok til at klare den opgave, uden at du skal rende i pendulfart mellem opladeren og maskinen eller have en del ekstrabatterier opladte og på lager, før det kan lade sig gøre.

Er der grund til at skifte?

Bare fordi det nu er blevet muligt at skifte over til batteri, er det dog ikke sikkert, at du skal skynde dig ud og finde en afløser til dine gamle havemaskiner.

Fordelene ved batterierne er især reduceret støj, færre vibrationer og glæden ved at slippe for benzinos eller besværlige forlængerledninger. Det største minus er prisen. De kraftige batterier er nemlig ofte den dyreste del af værktøjet. En del af den udgift kan dog reduceres, hvis du holder dig til ét mærke og lader værktøjet deles om batterier.

Selvom batterierne er blevet stærke, har de deres begrænsninger, og de skal lades op en gang imellem. Man kan ikke bare som med benzinmodellerne hælde mere på tanken, når den er tom.

LÆS OGSÅ: Test af akkuplæneklippere

Hent artiklen og få vores store guide om havemaskiner

I artiklen, som du kan hente her på siden, gennemgår vi de mest almindelige havemaskiner og ser på, om det er tid til at skifte til batteri. Du kan læse om:

  • Plæneklipperen
  • Plænelufteren
  • Kædesaven
  • Løvblæseren
  • Hækklipperen
  • Kanttrimmeren

LÆS OGSÅ: Vælg den rigtige havetraktor