Akku plæneklipper test: Inde i akku plæneklipperne er der ikke meget forskel på en plæneklipper på batteri og en på benzin.

Inde i akku plæneklipperne er der ikke meget forskel på en plæneklipper på batteri og en på benzin.

Havearbejde er hårdt og krævende – både for dig og for dine havemaskiner. Derfor er det især benzin- og ledningsmaskiner, som med hver deres fordele og ulemper har domineret haver indtil nu.

Mens maskiner på 230 volt ofte er relativt støjsvage, kræver de en bøvlet forlængerledning. Den fulde bevægelsesfrihed får du med benzinmodellerne, der til gengæld er både larmende og giver mange rystelser i hænderne. Med batteriklipperen får du det bedste fra begge verdener – ledningsfrit og støjsvagt arbejde til glæde for både dig og dine naboer.

LÆS OGSÅ: Test af plæneklippere på benzin

Stærke og billige batterier til akku plæneklippere

Mens der er grunde nok til at vælge en plæneklipper på batteri, bliver de gode argumenter imod stadig færre. Tidligere har en relativt høj pris og en meget begrænset rækkevidde været de to store minusser. Men som testen her viser, er virkeligheden i dag en noget anden.

De seks testmaskiner koster mellem 2.200 og 3.500 kroner, og den mest udholdende kan klippe mere end 400 m2 græs på én enkelt opladning. Selvom vi godt ved, at batterierne er blevet større, og maskinerne mere energieffektive, er det faktisk en del mere, end vi havde forestillet os.

Den billigste og mindst udholdende klarede 266 m2. Og når man trækker buske, bede, terrasser og andre forhindringer fra, vil det være rigeligt for mange danske haveejere.

Sådan har vi testet akku plæneklippere

Det mest afgørende parameter er rækkevidden. Vi har testet, hvor meget akku plæneklipperne kan nå at klippe, før batterierne løber tør.

Vi har også testet ladetiden, som for alvor bliver interessant, hvis du ikke kan nå hele plænen rundt på en enkelt opladning.

Batterimaskinerne larmer en del mindre end konkurrenterne på benzin. Men der er stadig ret stor forskel akku plæneklipperne indbyrdes. Derfor har vi naturligvis også målt støjen.

Inden vi gik i gang med de andre tests, tog vi tid, mens vi samlede akku plæneklipperne og gjorde dem køreklar. Ladetiden tæller ikke med her.

Uafhængig akku plæneklipper test

Magasinet Gør Det Selv er 100 procent uafhængigt af producenter, annoncører og andre interessenter.

Vores testredaktør undersøger markedet for, hvad der findes, og håndplukker selv alle de maskiner, han vil teste.

Alle deltagere bliver udsat for de præcis samme hårde tests, som du kan læse nærmere beskrevet på disse sider.

Vi har testet disse 6 akku plæneklippere

  • BOSCH ROTAK 43 LI
  • STIHL RMA 235
  • RYOBI RLM18X41H240F
  • AL-KO MOWEO 3.85 LI
  • MAKITA DLM431Z
  • STIGA SLM 4048 AE

HENT HELE ARTIKLEN og se hele vores akku plæneklipper test.