Knivskarp motorsav på 3 sekunder

Tre til fem sekunder, hvor gnisterne flyver ud af den gule slibeboks, og kæden på din kædesav bliver knivskarp igen. Det lyder måske for godt til at være sandt, men den er god nok.

Knivskarp motorsav på 3 sekunder

Det specielle sværd er udstyret med et ekstra hul, hvor slibeboksen kan fikseres. Der er store kræfter på spil, og så er det virkelig godt, at slibeboksen sidder klippefast. Når slibeboksen presses ned mod jorden, trykkes slibestenen ind i kæden. Resultatet bliver røg, støj, gnister og en
knivskarp kædesavskæde.

Oregon Powersharp er ekstremt effektivt og tæt på genialt, når du for alvor skal fælde træer, beskære buske eller save brænde. Systemet med sværd, kæde, slibesten og slibeboks fås til mange forskellige mærker kædesave og tjener sig hurtigt hjem både i tid og penge.

Sådan kommer du i gang

Det tager ikke mange minutter at montere det nye sværd og den nye kæde – det fungerer fuldstændig på samme måde, som det plejer. Og så snart sværd og kæde sidder, som de skal, er det endnu nemmere at klikke slibeboksen på og slibe kæden, som vi viser dig lige her.

Knivskarp motorsav på 5 minutter: Det nye Powersharp-sværd monteres 1

Det nye Powersharp-sværd monteres på samme måde som det sværd, der fulgte med din kædesav. Det er selvfølgelig vigtigt, at du vælger et system, der passer til din sav.

Knivskarp motorsav på 5 minutter: Hold sværdet fast med tommelfingeren 2

Hold sværdet fast med tommelfingeren, mens kæden sættes på. Når du skruer beskyttelseslåget på saven, skal sværd og kæde trykkes fremad, så kæden bliver stram.

Knivskarp motorsav på 5 minutter: Klik slibestenen fast i slibeboksen 3

Klik slibestenen fast i slibeboksen. Placér den i hakkene, og tryk den nedad, indtil den ikke kan komme længere.

Knivskarp motorsav på 5 minutter: Når du vil slibe kæden, monteres slibeboksen 4

Når du vil slibe kæden, monteres slibeboksen på sværdet, og låget lukkes – kontrollér, at det hele sidder ordentlig fast.

Knivskarp motorsav på 5 minutter: Start kædesaven ganske langsomt 5

Start kædesaven ganske langsomt, så du får en føling med systemet. Det er først, når du trykker den sorte fjederfod ned mod jorden, at slibestenen presses ind mod kæden.

Rundt om slibesystemet

Klik på tallene på billedet herunder og læs mere.

  1. Låget klappes sammen om sværdet, når slibeboksen er monteret.
  2. De to korte metalstænger passer direkte ind i hullerne på sværdet og holder slibeboksen sikkert fast, mens du sliber.
  3. Den lilla slibesten holder til cirka 15 slibninger, inden den og kæden skal skiftes ud. Jo hurtigere kæden kører på kædesaven, desto kortere tid skal du slibe.

VI TESTER: Her kan du finde vores nyeste motorsav test

Det komplette startsæt

Powersharp-systemet består af fire dele: et sværd, som slibeboksen kan klikkes på, en speciel kæde, som kan slibes fra oven, en slibesten og så selve slibeboksen.

Et startsæt koster 549 kroner, og når du efter maks. 15 slibninger har slidt slibestenen og kæden ned, kan du nøjes med at købe et nyt kæde-/slibestenssæt til 254 kroner.

Knivskarp motorsav på 5 minutter: Det komplette startsæt

Powersharp-systemet består af fire dele: et sværd, en speciel kæde, en slibesten og så selve slibeboksen.

Andre læser lige nu ...

Mere fra kategorien Motorsav