Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Ny membran på plæneklipperen

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Plæneklipperen taber pusten. Den har svært ved at holde omdrejningerne, og tændrørene soder hurtigt til. Problemet er, at membranen mellem karburator og benzintank er mørnet. Så den skal skiftes.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
15 minutter
Pris
27 kroner
Ny membran på plæneklipperen

Intro

Plæneklipperen her har en 3,5 hk motor fra Briggs & Stratton. Den har kørt upåklageligt i to-tre år, men det gør den ikke mere. Den har stået med benzin i tanken vinteren over. Det kan være forklaringen. Men det kan også være almindelig slitage.

Så vi skiller motoren, renser luftfilteret og skifter den membran, der siddermellem tank og karburator. Det tager cirka 15 minutter, det er næsten gratis, og det får plæneklipperens motor til at køre fint igen.

LÆS OGSÅ: Skarp plæneklipperkniv

Vejledning

Sådan gør du

Låst indhold

Log ind eller køb adgang for at læse dette afsnit

1

Stil maskinen i en god arbejdshøjde, inden du tømmer tanken for benzin. Skru så låget til luftfilteret af.

2

Luftfilteret tages ud. Det er bare en svamp, og det er en god idé at gøre den ren. Dyp den i ren benzin, og pres skidtet ud. Når den er helt ren, blødgør du den med et par dråber motorolie, som du masserer godt ind i svampen.

3

Karburatoren og benzintanken skal frigøres fra hinanden. Først løsnes de små fierderanordninger til gas og choker. Herefter løsner du de skruer, der holder karburator og benzintank sammen. På denne model var der fem skruer.

4

Benzintanken løsnes fra motoren. Her sidder den fast med en 10 mm og en 13 mm skrue. De skrues ud med to fastnøgler (eller svensknøgler).

5

Træk karburatoren fri, og vend den om, så du kan se pakningen på undersiden. Nu kan du tage den gamle membran med pakning af. Sæt den nye på, og saml maskinen igen.

Tidsforbrug

Cirka 15 minutter

Pris

En ny membran koster cirka 27 kroner.

Sværhedsgrad

Det er en nem lille reparation med stor effekt.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage