Om testen
Her har vi en test, hvor alle plæneluftere klarede den stillede opgave flot, bortset fra nogle få nuancer, som afspejler sig i priserne.
Der var ikke meget forskel at spore på de testede stykker græsplæne. Men plænelufternes betjeningsvenlighed og den bredde, de arbejdede med, gjorde alligevel en stor forskel.
Jo bredere knivvalsen er, desto hurtigere bliver plænen arbejdet igennem. Og det er positivt, at det går stærkt, for det er forbavsende anstrengende arbejde. Derfor er det også vigtigt, at greb og knapper på din plænelufter sidder, så du ikke bliver anspændt i hele kroppen, længe før du er halvvejs gennem plænen.
Valget af plænelufter bliver i sidste ende et spørgsmål om græsplænens størrelse, hvor gammel og hård den er – og så dit temperament.
Denne test giver dig et godt indblik i, hvad du kan forvente, når du køber ny plænelufter.
LÆS OGSÅ: Test af kantklippere
Plænelufter: Sådan har vi testet
Alle plænelufterne skulle samles, før de kunne testes. Var der både en knivvalse og en rivevalse, monterede vi i første omgang knivene.
Vi gennemgik hver enkelt plænelufter for at finde ud af, hvor nem den var at betjene, om man blev træt i ryg eller arme, og om der var mulighed for enhånds- og venstrehåndsbetjening.
Vi tjekkede ledningstilslutning og -aflastning samt sikkerhedsknappens eller -bøjlens placering i forhold til håndtaget.
Endelig luftede vi en ældgammel, hård plæne for at bedømme mængden af afrevet græs, ligesom vi kiggede ned mellem græsstråene for at vurdere effekten i jorden.
LÆS OGSÅ: Vertikalskærer til græsplænen
Vi har testet disse 7 plæneluftere
- BILTEMA RS 32
- STIGA SV 415 E
- VIKING LE 540
- AL-KO COMBI CARE 36 E COMFORT
- MAKITA UV3200
- MTD OPTIMA 37 VE
- GARDENA EVC 1000
HENT HELE TESTEN og se, hvilken plænelufter der klarede testen bedst.
LÆS OGSÅ: Effektiv mosfjerner
Hent hele testen nu
Hent magasin-artikel
Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.



Log ind eller køb adgang for at hente magasinartiklen