7 haveredskaber du ikke kan undvære

Hvorfor ikke gøre havearbejdet så nemt og bekvemt som muligt? Vi har fundet 7 smarte redskaber, der gør livet som haveejer lettere, når du fx skal beskære frugttræer eller luge.

Haveredskaber du ikke kan undvære

I denne artikel kan du læse om motorsaven med teleskopstang og 6 andre nye haveredskaber, der gør livet som haveejer lettere.

7 geniale haveredskaber

Foldbar grensav
Grensaven er rigtig fornuftig at have, hvis du jævnligt beskærer fx frugttræer, og det er vigtigt for dig, at du kan lægge et helt præcist snit. Den kan også være nødvendig, hvis du ikke kan komme ordentligt til med et ørnenæb.
En foldbar grensav er ekstra smart, fordi du nemt kan have den i baglommen. Det er praktisk, hvis du fx står højt oppe på en stige. Denne er fra Felco, som også laver glimrende beskærersakse.

Set til 230 kr.

Fleksibel stol
Stolen her er ikke bare behagelig at sidde på, hvis du skal luge ukrudt i højbede, beskære roser eller plukke bær. Hvis du vender skamlen rundt, kan den bruges som en knæpude, der skåner dine knæ, hvis du arbejder på et hårdt underlag, fx hvis du skal skrue en masse terrassebrædder fast eller lægge fliser.

Skamlens stativ er af stål, men sædet har en blød skumbelægning. Når skamlen er vendt rundt, kan benene bruges som håndtag i siderne, der gør det lettere at komme op.

Set til 139 kr.

Frugtopsamler
Har du svært ved at tage dig sammen til at slå græsset, fordi du først skal samle nedfaldne æbler eller andre frugter op? Så er en frugtopsamler et virkelig nyttigt redskab. Den samler nemlig lynhurtigt nedfaldne æbler eller nødder op fra græsplænen, så du ikke behøver at bukke dig ned for at samle dem op.

Denne model fra Gardena har en tud i den ene ende, så du nemt kan tømme frugten over i en beholder.

Set til 280 kr.

Plantespiraler
Har du drivhus, har du garanteret også planter, der skal klatre op ad noget. Og det er en bøvlet omgang med bambuspinde og sejlgarn. Investér i stedet i geniale plantespiraler i plast, der blot stikkes i jorden ved siden af planten.

Prisen er lidt pebret – til gengæld holder de mange sæsoner. Disse er fra Juliana.

Set til 180 kr. for 3 stk.

Kantskærer
Har du græsplæne, har du sikkert jævnligt skåret plænen til langs kanterne, så græsset ikke breder sig. En spade kan bruges, men resultatet er ikke optimalt, fordi skæret er buet, så for at få en lige kant skal den stikkes i jorden oftere og tættere på det foregående stik end en kantskærer, der er langt mere effektiv.

Skæret på kantskæreren er helt lige, så du blot kan stikke skæret ned i forlængelse af det foregående stik. Du sparer altså både tid og kræfter og er sikker på at få helt lige kanter. Den findes også med et halvrundt hoved. Denne model er fra Fiskars.

Set til 239 kr.

Cirkelhakke
Et hakkejern til at eliminere ukrudt med har de fleste. Men du bruger forholdsvis mange kræfter med et traditionelt hakkejern, og du risikerer at komme til at hakke rødder over, når du luger tæt på planterne. Det kan du undgå med en cirkelhakke, der ikke går ret langt ned i jorden, men alligevel effektivt fjerner ukrudtet, uden at du skal bruge særlig mange kræfter. Cirkelhakken fås både i en kort og en lang version.

Set til ca. 150 kr. (for en kort)

Motorsav med teleskopstang
Har du en have med store træer, har du sikkert også prøvet at klatre rundt oppe i trækronen for at beskære nogle af grenene. Det er besværligt og farligt.

Derfor er det en rigtig god idé med en motorsav på en teleskopstang, hvor du kan stå sikkert nede på jorden og save grenene over. Teleskopstangen gør det muligt at indstille saven i præcis den højde, du har brug for. Der findes flere modeller. Denne er fra Ryobi.

Set til 733 kr.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Haveredskaber