Sæt brændet i øverst, og hug til – uden brug af økse.

Sæt brændet i øverst, og hug til – uden brug af økse.

Det er hårdt og bestemt ikke ufarligt at svinge øksen og kløve en ordentlig bunke brænde til pejsen. Kindling Cracker er et ret smart alternativ, der dog har visse begrænsninger.

Her er øksen nærmest sat på hovedet. Du kløver brændet ned over dens skær, som sidder i et sikkert bur af støbejern.

Meningen er, at du sætter brændet oven på Kindling Cracker og slår på det med den medfølgende hammer. I praksis fungerer det godt, men er bedst til mindre stykker træ, og når der ikke skal kløves store bunker.

Brændekløveren er rimelig hurtig at bruge – så længe tykkelsen på brændet passer til de 16,5 centimeter i diameter, den maksimalt kan håndtere.

Vi oplevede, at kævler, der har samme længde som brændekløveren, godt kunne sætte sig fast mellem kniven og foden eller ringen i toppen. Til de mindre træstykker er den genial.

www.brændekløver.dk

KINDLING CRACKER BRÆNDEKLØVER

Den “omvendte økse” er hurtig og ikke mindst sikker at arbejde med, så længe træet ikke er for stort. Den er en genial løsning til sommerhuset, eller når junior skal hjælpe til med brændekløvningen. Systemet forbedres løbende, men har dog stadig nogle begrænsninger.

Pris: 995 kr. på nettet

+

Let og sikker at bruge.

-

Passer kun til små kævler.

Redaktionen anbefaler: Er dit brænde tørt nok?

Brænde bør have en fugtighed på under 18 %, inden du fyrer med det. Ellers opnår du ikke den optimale høje forbrændingstemperatur. Vådt træ i brændeovnen vil desuden udvikle mere røg, der kan sætte sig i skorstenen som løbesod, der i yderste konsekvens forårsage en skorstensbrand.

Derfor anbefaler vi, at du altid tjekker om dit brænde er tørt nok, inden du fyrer med det. Den mest sikre metode er at bruge en fugtmåler.

LIGE NU: Du får 2 nr af Gør Det Selv og en 6i1 multidetektor med fugtmåler for kun 89 kroner. Du sparer 459 kroner!

Ja, tak: Vis mig det gode tilbud NU!

Her kan du også se en video af 6i1 multidetektorens seks forskellige funktioner.