Sikker og let brændekløvning

Kindling vender brændehugning på hovedet, så du slipper for at svinge en stor økse. Løsningen er dog bedst til den lille brændeovn eller pejs.

Sæt brændet i øverst, og hug til – uden brug af økse.

Sæt brændet i øverst, og hug til – uden brug af økse.

Det er hårdt og bestemt ikke ufarligt at svinge øksen og kløve en ordentlig bunke brænde til pejsen. Kindling Cracker er et ret smart alternativ, der dog har visse begrænsninger.

Her er øksen nærmest sat på hovedet. Du kløver brændet ned over dens skær, som sidder i et sikkert bur af støbejern.

Meningen er, at du sætter brændet oven på Kindling Cracker og slår på det med den medfølgende hammer. I praksis fungerer det godt, men er bedst til mindre stykker træ, og når der ikke skal kløves store bunker.

Brændekløveren er rimelig hurtig at bruge – så længe tykkelsen på brændet passer til de 16,5 centimeter i diameter, den maksimalt kan håndtere.

Vi oplevede, at kævler, der har samme længde som brændekløveren, godt kunne sætte sig fast mellem kniven og foden eller ringen i toppen. Til de mindre træstykker er den genial.

KINDLING CRACKER BRÆNDEKLØVER

Den “omvendte økse” er hurtig og ikke mindst sikker at arbejde med, så længe træet ikke er for stort. Den er en genial løsning til sommerhuset, eller når junior skal hjælpe til med brændekløvningen. Systemet forbedres løbende, men har dog stadig nogle begrænsninger.

Pris: 995 kr. på nettet

+ Let og sikker at bruge.
- Passer kun til små kævler.

Andre læser lige nu ...