Hvordan undgår jeg skjulte vandrør?

De bedste scannere viser dig, præcis hvor du har træ, metal eller strøm gemt bag væggen.

De bedste scannere viser dig, præcis hvor du har træ, metal eller strøm gemt bag væggen.

Spørgsmål

Jeg har købt et håndværkertilbud af en ejendom, som jeg glæder mig til at renovere. Men jeg aner ikke, hvor vand og el løber. Kan I hjælpe?

Svar

Skjulte installationer har potentialet til at ødelægge et hvilket som helst gør det selv-projekt. Kører du en skrue i en pex-slange eller bajonetsaven gennem et kabel, bliver efterspillet nemt kostbart. Derfor kan det godt betale sig at leje eller købe en multiscanner, der kan hjælpe dig med at konstatere, hvad der gemmer sig bag væggen.

Prisen på scanneren sættes generelt efter, hvor mange forskellige materialer den kan finde, og ikke mindst i hvilken dybde den kan finde dem. Den mest almindelige funktion er dog evnen til at finde træ- og metallægter inde bag gipsplader, og her fås brugbare modeller fra 300 til 1.000 kroner.

Gør det selvs anbefaling

I 2020 testede vi multiscannere i Gør Det Selv, og vi kan på den baggrund klart anbefale Zircon HD70. Scanneren er nem at bruge og aflæse og den har en god søgedybde samt en høj træfsikkerhed. Samtidig er Zircon HD70 rimeligt prissat.

SE OGSÅ: Test af vægscannere

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Værktøj