Google earth

Med Google Earth kan du blandt andet beregne arealer og måle afstande

Uanset om det regner, sner, eller klokken er tre om natten, kan du i ro og mag sidde foran computeren med en hyggelig kop kaffe og måle op på matriklen.

Som du måske ved, har internetgiganten Google i mange år stillet deres fantastiske kortprogram Google Earth gratis til rådighed. Med det kan man kigge på kort og luftfotos, planlægge ruter og rejser og ellers danne sig overblik over hele verden.

Sidste sommer besluttede Google sig så for også at gøre den professionelle betalingsudgave, Pro, gratis. Pro-udgaven byder på flere avancerede funktioner, vi Gør Det Selv’er kan få glæde af, og kostede i sin tid hele 2.800 kroner om året!

Opmålingsværktøj

Ud over de sædvanlige muligheder for at kigge på kort og luftfotos er Google Earth Pro udstyret med en række smarte opmålingsværktøjer. Nu kan du ikke bare zoome helt ind på din villa, men også opmåle arealer med et polygonværktøj.

Det kræver en lille smule øvelse at betjene, men vi hjælper dig godt på vej i artiklen. Google har ikke offentliggjort, præcis hvor nøjagtige opmålingerne er, men i vores tests ligger nøjagtigheden inden for +/- 1 procent.