Cirkellaser test: Vi tester 7 populære cirkellasere

Vi tester markedets mest populære cirkellasere.

En cirkellaser, der er vaterpassets efterfølger, minder meget om en almindelig linje- eller krydslaser. Den har dog den store fordel, at den vandrette markering sendes ud i alle retninger og ikke kun i én. Den kan derfor placeres midt i lokalet, og den gør det bl.a. nemt at nivellere til det nye gulv eller hænge køkkenskabene i præcis samme højde på alle vægge.

Cirkellaseren er stadig ret ny i gør det selv-sammenhæng, og udvalget er ret begrænset. Vi har samlet syv modeller, som du kan støde på i byggemarkeder og netbutikker. Priser, kvalitet og funktioner varierer en del, og mens tre af deltagerne koster omkring 1.000 kroner, koster de dyreste 3.800 kroner.

De er alle præcise og kan som minimum lave en vandret markering 360° rundt samt en lodret markering fra gulv til loft. Selvom de dyreste modeller kan meget mere, så er det overraskende nok en cirkellaser i mellemprisklassen, der løber med sejren.

Sådan har vi testet cirkellasere

Alle deltagere kan som minimum lave en vandret markering på 360° samt en lodret markering fra gulv til loft. Med de dyreste modeller får du dog tre markeringer på 360°. Det giver tydelige krydser på loft og gulv, hvilket er en klar fordel, når du fx bygger skillevægge eller skal hænge lampen midt over spisebordet.

Vil du bruge cirkellaseren udenfor, stiller det store krav til maskinen.

Vi har testet, hvordan deltagerne klarer sig under forskellige forhold. Vi har også vurderet kvaliteten af deltagerne og set på funktioner som Bluetooth og muligheden for at låse pendulet under transport.

Uafhængig cirkellaser test

Magasinet Gør Det Selv er 100 procent uafhængigt af producenter, annoncører og andre interessenter.

Vores testredaktør undersøger markedet for, hvad der findes, og håndplukker selv alle de maskiner, han vil teste.

Alle deltagere bliver udsat for de præcis samme hårde tests, som du kan læse nærmere beskrevet på disse sider.

Vi har testet disse 7 cirkellasere

BOSCH PLL 360
EINHELL TE-LL 360
STANLEY SLL360
STABILA LAX 400
BOSCH GLL 3-80 C
LASERLINER POWERPLANE-LASER 3D PLUS
DEWALT DCE089D1G

HENT HELE TESTEN og se, hvilken cirkellaser der blev den store vinder af vores cirkellaser test.