Mal nemt med sprøjte

Bosch er klar med en fiks, lille malesprøjtepistol til en overkommelig pris.

Lad det være sagt med det samme. Skal den fine veteran-Mercedes omlakeres, er det nok ikke Boschs nye kompakte malesprøjtemaskine til ca. 650 kroner, du skal vælge. Men til knap så krævende male- og lakeringsopgaver fungerer PFS 3000 vældig godt, på trods af maskinens lille størrelse.

Ikke egnet til bygningsmaling

Vejledningen anviser både maling af genstande som fx møbler og større flader som vægge. Begge dele er da også muligt, men vi finder dog ikke sprøjteanlægget kraftigt nok til bygningsmaling, da det simpelthen er for tidskrævende. Der skal mere luft til og en bredere vifte af maling, end det lille Bosch-anlæg præsterer, hvis sprøjten skal være hurtigere end eksempelvis en malerrulle.

Brugervenlig malesprøjter

Anlægget består af en kompressor-enhed forbundet med en flexslange til en sprøjtepistol. Det er hurtigt at samle, overskueligt og nemt at lære at bruge via den glimrende brugsvejledning.

Der medfølger ikke en viskositetsmåler til malingen/lakken. Så når det gælder fortyndingen af malingen, hvilket kan være nødvendigt, hvis du stiller store krav til overfladefinishen, må du altså prøve dig frem. Til gengæld kan du bruge mange forskellige slags maling og lak i sprøjteanlægget, da det fungerer med både vandfortyndbare produkter og dem, der fortyndes med opløsningsmidler.

LÆS OGSÅ: Bliv ekspert i malersprøjten på 5 minutter

Boschs malesprøjte overrasker positivt

Et væsentligt spørgsmål til malesprøjtemaskiner er altid, hvor nemt og hurtigt de kan rengøres, og her overrasker PFS 3000 positivt. Vi prøvekørte sprøjteanlægget med vandfortyndbare produkter, og de er naturligvis nemmest at arbejde med. Men sprøjtepistolen er under alle omstændigheder hurtig at adskille og rengøre. Det tog faktisk kortere tid, end det gør at rense en godt brugt pensel! Bosch-anlægget bliver derved mere interessant, fordi også små maleopgaver kan løses, uden at tidsforbruget med rengøringen bliver for stort.

Andre læser lige nu ...

Mere fra kategorien Værktøj