Duel: Skruemaskine vs. slagskruemaskine

Vi er ikke i tvivl. Slagskruemaskinen er vores klare favorit.

De nye slagskruemaskiner, som er en mindre udgave af slagnøglen og med hex-fæste, er mange gange stærkere og mere skånsomme at arbejde med end deres forgængere.

For mens der med en almindelig skruemaskine skal lægges mange kræfter i, når den krævende karmskrue skrues i, så kan slagskruemaskinen uden problemer holdes med bare to fingre. Selvom drejningsmomentet er tre gange så højt, giver den et mindre vrid i armen og skulderen – og det mærkes tydeligt, hvis du skal skrue 800 skruer i den nye terrasse.

For at teste og måle forskellene har vi sammen med DeWalt udvalgt to sammenlignelige maskiner med en kulfri motor. Vi har testet:

Skruemaskine DCD791NT

  • Moment: 70 Nm
  • Støj: 76 dB

Slagskruemaskine DCF887N

  • Moment: 205 Nm
  • Støj: 96 dB

Maskinerne koster hver især omkring 950 kroner uden batteri og lader. Herunder kan du se resultatet af duellen, hvor vi tester de to maskiner i tre forskellige opgaver.

Vi tog tid, mens vi skruede forskellige størrelser skruer i, og for at sammenligne vridet har vi målt det træk, der er i bunden af håndtaget, 16,5 cm under akslen.

Opgave 1:

Opgave 2:

Opgave 3:

Test af slagskruemaskiner og skruemaskiner

Vil du være sikker på at købe det værktøj, der passer til dit behov, kan du læse vores test af værktøj. Her finder du vores nyeste test af slagskruemaskiner og skruemaskiner: