Skruemaskine test: Bore-/skruemaskinen er uden tvivl gør det selv'erens fortrukne elværktøj. Derfor giver det god mening at vælge en maskine i absolut topklasse.

Bore-/skruemaskinen er uden tvivl gør det selv'erens fortrukne elværktøj. Derfor giver det god mening at vælge en maskine i absolut topklasse.

Hvis du er villig til at bruge omkring 1.500 kroner på en bore-/skruemaskine og yderligere ca. 1.000 kroner på batteri og oplader, så har du mulighed for at vælge en maskine i absolut topklasse. De seks bore-/skruemaskiner er udvalgt i samarbejde med producenterne for at finde deres lækreste maskiner på 18 volt.

Over hele linjen er der tale om virkelig god kvalitet, og bundniveauet er enormt højt. Derfor har vi været nødt til at justere en smule i karaktergivningen, så de små forskelle, der trods alt er, bliver tydelige. Det er derfor vigtigt at understrege, at selvom den dårligste bore-/skruemaskine får en karakter på 6,4, så er det på ingen måde en dårlig maskine.

Presset til det yderste

Vi har med de forskellige udfordringer forsøgt at komme godt omkring de situationer, hvor bore-/skruemaskinen er oplagt. Da der er tale om toplækre, professionelle maskiner, er udfordringerne med vilje gjort ekstra krævende, så deltagerne blev presset til deres absolut yderste. Undervejs oplevede vi faktisk, at én maskine for en stund satte helt ud og måtte køle helt af i to timer, inden den igen kunne tages i brug.

Ved at presse maskinerne så hårdt bliver det også tydeligt, hvor de forskellige producenter har valgt at lægge deres fokus. Det er nemlig fire forskellige bore-/skruemaskiner, der vinder de fire forskellige deltests, og det er sjældent, at vi oplever det.

Sådan har vi testet bore-/skruemaskiner

Først testede vi styrken ved at skrue krævende karmskruer i uden først at bore for. Derefter borede vi store huller i MDF-plade, indtil bore-/skruemaskinerne af den ene eller anden grund gav op.

Under arbejdet har vi løbende vurderet ergonomien. Og med så meget power er det særligt vigtigt, at man kan få et godt, solidt og behageligt greb om maskinerne.

Til sidst har vi testet bore-/skruemaskinernes evne til at bore i murværk.

I starten havde vi også en test med almindelige spunskruer. Bore-/skruemaskinerne var dog stort set lige gode. Derfor er testen ikke med her.

Uafhængig test af bore-/skruemaskiner

Magasinet Gør Det Selv er 100 procent uafhængigt af producenter, annoncører og andre interessenter.

Vores testredaktør undersøger markedet for, hvad der findes, og håndplukker selv alle de maskiner, han vil teste.

Alle deltagere bliver udsat for de præcis samme hårde tests, som du kan læse nærmere beskrevet på disse sider.

Vi har testet disse 6 bore-/skruemaskiner

  • MAKITA DHP481Z
  • BOSCH GSR 18V-110 C
  • HIKOKI DV18DBSL
  • AEG BSB18BL
  • METABO BS 18 LTX BL Q I
  • FESTOOL PDC 18/4

HENT ARTIKLEN og se, hvilken bore-/skruemaskine der blev den store vinder af vores bore-/skruemaskine test.