Se, hvilken maskine der med to guldmedaljer, to sølvmedaljer og en bronzemedalje blev den overraskende vinder af den store slibedyst.

Se, hvilken maskine der med to guldmedaljer, to sølvmedaljer og en bronzemedalje blev den overraskende vinder af den store slibedyst.

Slibemaskinerne gør livet som gør det selv’er markant sjovere og nemmere. Til små opgaver som at slibe en bordkant eller en enkelt vinduesramme kan du selvfølgelig klare dig med en slibeklods og noget slibepapir, men opgaverne skal ikke blive meget større, før en decideret slibemaskine bliver livsnødvendig.

Markedet byder på adskillige maskiner. Den ældste er rystepudseren, der med sin store slibesål er en ypperlig sliber til plane flader. Men som det ses til ethvert OL, har selv en mester sine begrænsninger og må se sig besejret af nye deltagere med udvidede talenter.

Slibemaskiner til hjemmebrug

Vi har nøje udvalgt de fem typiske slibemaskiner til hjemmebrug. De bliver bedømt på deres slibefunktion, og hvor gode de er. I artiklen kan du se, hvilken der er den bedste allrounder. På pladserne, parat, slib!

LÆS OGSÅ: Test af båndpudser

Slibedystens fem discipliner

Alle slibemaskiner i slibedysten bliver udfordret i fem forskellige discipliner, som er typiske slibeopgaver i hjemmet. Dommen falder ikke alene på, hvor effektivt maskinerne sliber, men også på, hvordan de føres, og muligheden for at manøvrere på meget trang plads, fx i hjørner og langs kanter.

Hent artiklen og se, hvordan slibemaskinerne klarede de fem discipliner:

  • KØKKENBORD – nedslidt og skjoldet
  • VINDUE – malet og småsprosset vindue
  • TRAPPE – lakeret og gulnet
  • RÅ PLANKER – ru splinter afslibes
  • PARKETGULV – lakeret og gulnet