Excentersliber

Excentersliberen er supereffektiv. Og hvis du kun skal eje én slibemaskine, vil excentersliberen ofte være det rette valg. Få tips til, hvordan du bruger excentersliberen, og læs vores nyeste test af excentersliber.

  Excentersliber

  Hvis du kun skal eje en slibemaskiner, så vil excentersliberen ofte være det rette valg. Den er supereffektiv, og den er især genial til at slibe store overflader. Men vigtigst af alt, så bevæger excentersliberen sig på en måde, så den ikke efterlader slibespor.

  Excenterslibere på batteri

  Elværktøj på batteri er på fremmarch - og det gælder også for excenterslibere. Moderne batterier og el-motorer er nemlig så effektive, at de uden de store problemer kan følge med modellerne på ledning. Blandt artiklerne på siden her finder du vores nyeste test af excenterslibere på batteri.

  Excenterslibere på ledning

  Selvom excenterslibere på batteri er på vej frem, så sælges der fortsat mange excenterslibere på ledning. Det skyldes primært, at prisen er en del lavere. Isoleret set koster de to typer excenterslibere cirka det samme, men prisen på en oplader og to batterier kan nemt løbe op i 1.000 kr. Hvis du er ude efter en billig excentersliber, bør du derfor overveje at købe en excentersliber på ledning.

  Excentersliber test

  På Gør Det Selv tester vi løbende et hav af elværktøjer. Her kan du finde vores nyeste excentersliber test, hvor vi ser nærmere på de mest solgte maskiner og undersøger, hvad du kan få for dine penge lige nu.

  Billig excentersliber

  Excenterslibere findes i mange prisklasser. De billigste excenterslibere er på ledning og koster omkring 300 kr., mens de dyreste modeller godt kan koste op omkring 5.000 kr.

  Bedste excentersliber?

  Hvad der er den bedste excentersliber for dig, afhænger meget af dine behov, hvor ofte excentersliberen skal bruges og hvor meget, du er villig til at betale. Men for mange gør det selv’ere vil en excentersliber omkring 600 - 1.000 kr. være et fornuftigt valg. I den prisklasse kan du nemlig få en stærk maskine, uden at du skal betale for de ekstra features, man finder på topmodellerne indenfor excenterslibere.

  Excentersliberen er god til det meste

  Det meste slibearbejde laves typisk i træ. Men har du en kraftig excentersliber, er der ikke noget i vejen for også at bruge den til sten eller metal. Med en grovkornet slibeskive, kan den virkelig tage fat, men udstyrer du den med en blød skive i stof, kan den fint bruges til at polere din bil eller andre glatte overflader med. Excentersliberens eneste rigtige begrænsning er, at den har svært ved at komme helt ind i hjørnerne. Det klares bedst med en deltasliber eller på den gammeldags måde med sandpapir på en slibeklods.