Nem og effektiv girafsliber

En girafsliber er genial, når du skal slibe lofter, vægge og andre store overflader. Her kan du læse mere om den effektive slibemaskine.

Girafsliber: hvad er en girafsliber?

Slibearbejdet bliver noget nemmere med en girafsliber end med normal håndkraft.

Hvad er en girafsliber?

En girafsliber er en stor slibemaskine, som er velegnet til at slibe store flader. Girafsliberen minder med sin roterende slibesål om en excentersliber i stor størrelse. Girafsliberens slibesål er typisk omkring 22 cm i diameter, mens de fleste excentersliberes er 12,5 cm.

Girafsliber: Hvad er en girafsliber?

En girafsliber er en stor slibemaskine, som med sin længde og slibesål er genial til store flader.

Selve slibesålen er placeret for enden af en lang stang, som ofte kan justeres i længden. Girafsliberens lange stang og store slibesål gør den til et effektivt værktøj, når der skal slibes store væg- og loftsflader. Et værelse med nyspartlede gipsvægge er bare nemmere at slibe med en girafsliber end med håndkraft.

Girafsliber leje

Det er ikke hver dag man bruger en girafsliber. Det vil ofte være i forbindelse med større renoveringsprojekter, nybyggeri eller etablering af en skillevægge.

Står du foran en mindre opgave, som kan klares på en weekend, kan du leje en girafsliber for ca. 500 kroner. Skal du derimod slibe flere rum ad flere omgange, kan det ofte svare sig at købe en girafsliber til formålet. Priserne starter typisk ved 600 kroner.

Girafsliber med støvsuger

Man kan ikke bruger en girafsliber uden at støve. Men med en støvsuger koblet til girafsliberen, er det muligt at begrænse støvet.

Husk, at bruge en arbejdsstøvsuger, der er godkendt til formålet, da en almindelig støvsuger ikke er konstrueret til at suge fint gipsstøv i store mængder.

Girafsliber med støvsuger

En girafsliber støver en del. Sørg derfor for at koble en støvsuger til girafsliberen.

Sandpapir til girafsliber

Sandpapir til girafslibere findes i flere varianter med varierende kornstørrelse. De mest almindelige kornstørrelser er dog 40, 60, 80, 120 og 180, hvor korn 40 er det groveste.

Det er en god ide at have flere kornstørrelser til rådighed, da det kan være rart at bruge groft sandpapir ved første slibning og fint sandpapir ved sidste slibning.

Girafsliber: Sandpapir til girafsliber

Det er en god ide at have sandpapir med flere kornstørrelser på lager til din girafsliber.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Slibemaskiner