Nem og effektiv girafsliber
En girafsliber er genial, når du skal slibe lofter, vægge og andre store overflader. Her kan du læse mere om den effektive slibemaskine.

Slibearbejdet bliver noget nemmere med en girafsliber end med normal håndkraft.
Our website does not support Internet Explorer.
To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.
En girafsliber er genial, når du skal slibe lofter, vægge og andre store overflader. Her kan du læse mere om den effektive slibemaskine.
Slibearbejdet bliver noget nemmere med en girafsliber end med normal håndkraft.
En girafsliber er en stor slibemaskine, som er velegnet til at slibe store flader. Girafsliberen minder med sin roterende slibesål om en excentersliber i stor størrelse. Girafsliberens slibesål er typisk omkring 22 cm i diameter, mens de fleste excentersliberes er 12,5 cm.
Selve slibesålen er placeret for enden af en lang stang, som ofte kan justeres i længden. Girafsliberens lange stang og store slibesål gør den til et effektivt værktøj, når der skal slibes store væg- og loftsflader. Et værelse med nyspartlede gipsvægge er bare nemmere at slibe med en girafsliber end med håndkraft.
Det er ikke hver dag man bruger en girafsliber. Det vil ofte være i forbindelse med større renoveringsprojekter, nybyggeri eller etablering af en skillevægge.
Står du foran en mindre opgave, som kan klares på en weekend, kan du leje en girafsliber for ca. 500 kroner. Skal du derimod slibe flere rum ad flere omgange, kan det ofte svare sig at købe en girafsliber til formålet. Priserne starter typisk ved 600 kroner.
Man kan ikke bruger en girafsliber uden at støve. Men med en støvsuger koblet til girafsliberen, er det muligt at begrænse støvet.
Husk, at bruge en arbejdsstøvsuger, der er godkendt til formålet, da en almindelig støvsuger ikke er konstrueret til at suge fint gipsstøv i store mængder.
Sandpapir til girafslibere findes i flere varianter med varierende kornstørrelse. De mest almindelige kornstørrelser er dog 40, 60, 80, 120 og 180, hvor korn 40 er det groveste.
Det er en god ide at have flere kornstørrelser til rådighed, da det kan være rart at bruge groft sandpapir ved første slibning og fint sandpapir ved sidste slibning.
Tilmeld dig nu og få Gør Det Selvs nyhedsbrev direkte i din indbakke 3 gange om ugen.
Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér
Ny bruger? Få adgang nu!
Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.