Vinkelsliberen kan også skære i træ

Vinkelsliberen forbindes ofte med skæring i sten eller metal, men den kan så meget mere end det. Med det rette tilbehør kan du udnytte maskinens power til at slibe og forme træ. Her kan du se tre forskellige slags tilbehør, der giver helt nye muligheder til dig, der elsker at arbejde i træ.

Det rigtige værktøj gør det til en leg at forme en skål, en skulptur eller noget helt tredje med vinkelsliberen. Maskinens høje omdrejningstal, kombineret med en fræseskive eller en kuglefræser, gør dig til træskulptør på rekordtid.

Du kan også prøve kræfter med en smart slibeanordning, der kan glatte selv de mindst tilgængelige ujævnheder ud.

Der findes en hel del kopier og billige versioner, når det gælder tilbehør til vinkelsliberen – lad være med at købe dem! I værste fald går tilbehøret i stykker med over 10.000 omdrejninger i minuttet, og det kan selvsagt ende rigtig galt. I bedste fald holder det ikke særlig længe og er spild af penge.

Selvom du bruger tilbehør i en ordentlig kvalitet, er det stadigvæk vigtigt at bruge sikkerhedsbriller og høreværn – det sviner og larmer nemlig en hel del at være træskulptør med en vinkelsliber.

Kuglefræseren

Kuglefræserens runde hoved er 30 mm i diameter og udhuler hurtigt og nemt alt slags træ. Fræserens design sikrer en perfekt balance, som gør den nem at arbejde med.

Det betyder, at du sagtens kan lave fx skåle og skulpturer i fri hånd. Ud over at fræsehovedet æder sig igennem de fleste materialer, så efterlader den også et flot, glat resultat. Enheden monteres nemt på alle vinkelslibere med et M14-gevind.

Smart fordi: Kuglefræseren gør det nemt og intuitivt at udhule og forme træ. En proces, som uden dette værktøj ville være langt mere besværligt og tidskrævende.

God til: Især god til at lave skåle, kopper, skeer og andet kreativt træarbejde.

Pris:
Arbortech Ball Gouge, set til ca. 1.000 kroner

Fræseskiven

En fræseskive til vinkelsliberen er perfekt til at forme skulpturer og fræse store overflader, men den er også ideel, hvis et savsnit skal justeres en smule, eller et hjørne skal rundes. Den tager fat og er samtidig nem at styre.

Fræseskiven kan tåle 12.000 omdrejninger i minuttet og kan monteres på vinkelslibere med et M14-gevind.

Smart fordi:
Fræseskiven er et meget fleksibelt alternativ til en elektrisk høvl. Den kan bruges mere frit og har dermed et større anvendelsesområde, når du skal forme træ i forskellige kurver.

God til:
Fræsning og afbarkning af større flader i forbindelse med træskulptørarbejde. Kan også bruges til byggearbejde, hvis en skåret flade skal justeres.

Pris:
Arbortech Turboplane, set til ca. 1.200 kroner

Kontursliberen

Det kan være svært at slibe de indvendige runde hjørner med almindeligt kantet slibeværktøj – men kontursliberen kommer ind i alle hjørner og kroge.

Den bløde pude, som slibepapiret sidder på, kan trykkes og vrides, så alle slibeopgaver bliver ensartede.

Sliberen kan monteres på alle vinkelslibere med et M14-gevind.

Smart fordi:
Det fleksible slibehoved, kombineret med det lange skaft, gør det muligt at slibe selv de sværest tilgængelige overflader.

God til:
Har du været i gang med at lave en skål eller lignende med kuglefræseren, så er kontursliberen perfekt til at efterslibe med, så overfladen bliver helt glat.

Pris:
Arbortech Contour Sander, set til ca. 1.000 kroner

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Vinkelsliber