Vinkelsliber

Vinkelsliberen kan meget mere end at skære i sten og stål. Her får du tips og vejledning til, hvordan du bruger vinkelsliberen og hvilke opgaver den kan klare. Du kan også se de nyeste test af vinkelslibere.

  Vinkelsliberen – din ven i nøden

  Det er ikke sikkert, at du har fat i din vinkelsliber særlig tit. Men når du har, er det oftest fordi den er det eneste værktøj, der kan løse opgaven:

  • Et stykke jern skal skæres over
  • En betonflise skal deles
  • En flisekant skal affases
  • En smadret skrue skal have skåret hovedet af
  • Noget metal eller beton skal slibes

  Vinkelsliberen er brølstærk, og med de rette skiver kan den skære og slibe i stort set alle hårde materialer.

  Vinkelsliber på batteri

  Accu-vinkelslibere er stærkt på vej ind på markedet, og de kan sagtens magte opgaverne. For under 1000 kroner kan du erhverve dig en ledningsfri model, der rigeligt har kræfter til de som regel hurtigt overståede opgaver, du udsætter din vinkelsliber for. Men du kommer naturligvis til at betale en del for at slippe for ledningen. En god vinkelsliber på ledning kan du få for under det halve.

  Stor eller mini-vinkelsliber

  De fleste vinkelslibere har 125 mm skiver, men du kan også få store modeller, typisk med 230 mm skiver. Den størrelse er særligt velegnet til fx store betonfliser og opgaver, hvor der skal skæres igennem tykke emner. Men du vil få brug for den så sjældent, at det er værd at overveje blot at leje den, hvis behovet opstår.
  Mini-vinkelslibere er til gengæld næsten endnu mere anvendelig end standard-modellen. Den kan drives af et 12 volt-batteri og kan med sin lille 76 mm-skive nå ind de mest umulige steder, selvom den naturligvis ikke kan skære meget tykke emner over.

  Test af vinkelslibere

  Vi har selvfølgelig testet vinkelslibere, så du kan se, hvilken der er den bedste vinkelsliber for dig. Her finder du vores nyeste test af vinkelslibere: Vinkelsliber test

  Masser af tilbehør til vinkelsliberen

  Når alt det er sagt, så kan en vinkelsliber faktisk meget mere, end du måske tror. Du kan få et væld af tilbehør til din vinkelsliber. Lige fra stålbørster til betonslibeskiver og fugefræser-forsatser. Kig efter tilbehør i byggemarkedet og på internettet, så får du endnu mere glæde af maskinen. Det er en af de få maskiner, der kan slibe et betongulv eller en betonbordplade.

  Her kan du læse mere om, hvordan du sliber beton med vinkelsliberen .

  Husk sikkerheden når du bruger en vinkelsliber

  Lige så praktisk vinkelsliberen er, ligeså forsigtig skal du være, når du bruger den. Den ligger altid i top på skadesstatistikkerne, og den hurtigt roterende skive skal du have respekt for. Den kan virkelig gøre skade, hvis den møder en finger, eller hvis den slår tilbage, fordi den rammer noget hårdt.

  Så hold godt fast, drej sikkerhedskærmen, så du er beskyttet bedst muligt, brug handsker, briller og høreværn, når du bruger din vinkelsliber.