Smart økse vrider træet fra hinanden

Den finske flækøkse Leveraxe er udformet, så den roterer, når den rammer brændet, og presser det fra hinanden. Den er supereffektiv, men kræver lidt øvelse.

Den lille krog på kanten sikrer, at øksen ikke glider af på brændet og rammer ved siden af blokken.

LEVERAXE CLASSIC FI

Pris: 1229 kr. på nettet

www.leveraxe.vilkastore.com

Leveraxe ligner ikke nogen helt almindelig økse. Og det er den heller ikke. Hovedet er asymmetrisk og udformet, så øksen roterer til den ene side i samme øjeblik, den trænger ned i træet. Det gør, at den ikke skal flække træet hele vejen igennem. I stedet vrider den det afhuggede stykke af. Det lyder en smule indviklet, men giver hurtigt mening, når man først er i gang. Vi testede øksen på forskellige størrelser brænde, og den klarede det hele uden problemer. Når vi altså ramte præcist.

Det er vigtigt, at man holder løst om skaftet i det øjeblik, øksen rammer, så den kan vride. Glemmer man det, kan øksen slå hårdt tilbage i hænderne. Men rammer du korrekt, springer et stykke brænde af, og en lille krog griber i det tilbageværende brændestykke, så øksen stopper og ikke slår videre ned i jorden.

Redaktionen anbefaler: Hvilket brænde er det bedste?

Det kræver lidt øvelse. Men når først det ligger i hænderne, går det som en leg.

KONKLUSION

Øksen klarer brændekløvning en del bedre end en traditionel flækøkse. Den kræver dog en smule øvelse, koncentration og præcision, for at kraften fra slaget ikke skal slå direkte tilbage i hænderne.

Plusser:

  • Effektiv

Minusser:

  • Kræver en del præcision
  • Høj pris

Andre læser lige nu ...

Mere fra kategorien Værktøj