Overfræser test: Vi tester 6 populære overfræsere med ledning

Der er ingen tvivl om, at vi har med lidt af en specialist at gøre her. Og derfor kan overfræseren naturligvis også andet og meget mere end bare at fræse en rille i spækbrættet, så kødsaften ikke løber ud. En overfræser rummer mange muligheder, og når du først er blevet fortrolig med den, er den svær at undvære igen.

At fræse perfekte profil- eller notsamlinger, nedfælde hængsler eller lave en nøjagtig kopi, når fodpanelet skal forlænges, er bare nogle af de opgaver, overfræseren kan udføre. Det er lækre detaljer, der kan overføres til mange forskellige gør det selv-projekter. Og fælles for dem alle er, at de oser langt væk af kvalitet og godt håndværk.

Udvalget af fræsejern er enormt, og flere af deltagerne leveres med et eller flere jern. Hver især er de designet til at udføre én specifik fræseopgave. Det er med til at give en fornemmelse af, hvor alsidig maskinen rent faktisk er.

Meget for pengene

Selvom en overfræser er lidt af en specialist, så behøver den faktisk ikke koste alverden. Fx er prisen på den dyreste overfræser i testen bare 1.300 kroner. For bare halvt så mange penge kan du dog få en ekstremt gennemført overfræser, der klarede sig langt bedre, end vi havde forventet.

De seks deltageres præstationer er meget svingende, men de bedste overfræsere er ekstremt overbevisende.

Overfræser test: Sådan har vi testet overfræsere

Hvis udfræsningen skal være perfekt, kræver det nem justering, høj præcision og nem betjening. Derfor har vi valgt at vægte de tre parametre lige højt.

Først vurderede vi, hvor nemme de seks deltagere var at justere efter deres egne dybdeskalaer. Maskinerne blev indstillet til 12 mm. Vi fræsede en rille, og med en skydelære tog vi et kontrolmål for at måle præcisionen. Betjeningen blev løbende vurderet.

Til sidst testede vi hastigheden ved at fræse en rille på en meter. Det giver en god fornemmelse af motorernes faktiske styrke.

Uafhængig test af overfræsere

Magasinet Gør Det Selv er 100 procent uafhængigt af producenter, annoncører og andre interessenter.

Vores testredaktør undersøger markedet for, hvad der findes, og håndplukker selv alle de maskiner, han vil teste.

Alle deltagere bliver udsat for de præcis samme hårde tests, som du kan læse nærmere beskrevet på disse sider.

Overfræser test: Vi har testet disse overfræsere

  • BOSCH POF 1400 ACE
  • RYOBI RRT1600-K
  • MAKITA RP0900J
  • BILTEMA 17-221
  • BOSCH POF 1200 AE
  • FERM PRM1015

HENT HELE TESTEN og se, hvilken maskine der blev den store vinder af vores overfræser test.