Fiks det løse dørhåndtag

Det er møgirriterende, når rosetten og dørhåndtaget sidder løst. Og når rosetten ikke længere kan skrues fast, fordi det bagvedliggende træ er blevet helt porøst af de mange forsøg på reparationer, har du her en smart løsning.

Intro

Der er ingen grund til dagligt at blive irriteret over, at dørhåndtaget og rosetten sidder løst på den gamle dør. Det tager nemlig kun en times tid at reparere det, når du bruger en hurtigttørrende filler, så det er bare om at få det gjort.

Flere forskellige producenter laver en hurtigttørrende filler, og det kan fås i ethvert byggemarked. Typisk består filleren af en tokomponentmasse, som først begynder at størkne, når den blandes. Den tørrer lynhurtigt, så du skal ikke vente alt for lang tid med at komme videre i processen.

Læs også: 3 metoder til at lydisolere din dør

Til gengæld efterlader filleren en ny, stærk flade, som rosettens skruer kan fastgøres i. Det er effektivt, men den korte tørretid betyder også, at du skal arbejde ret hurtigt, når først du har blandet den tokomponente masse.

Her bruger vi den tokomponente filler Fill & Fix fra Fischer. En tube koster ca. 150 kroner.

DET SKAL DU BRUGE

Når du skal sætte roset og dørhåndtag fast,
har du brug for dette værktøj:

  • HOBBYKNIV
  • STEMMEJERN
  • FILLER
  • SKRUETRÆKKER

Vejledning

1

Rengør området, som skal fyldes med filleren. Det er vigtigt, at al løs maling, splinter og støv fjernes, så du har et rent underlag. Det sikrer en god vedhæftning. En hobbykniv er velegnet til opgaven.

2

Afmontér låsekassen, så den ikke bliver klæbet sammen med filleren, der skal erstatte det ødelagte træ.

3

Fyld hullet i døren med filleren. Montér først blanderøret på tuben, så de to komponenter flyder sammen. Hold et stykke kraftigt papir på bagsiden af hullet, så du ikke får fyldt filler ind bagved, hvor låsekassen skal sidde. Du skal arbejde hurtigt, da filleren ellers tørrer i blanderøret, og så er du nødt til at tage et nyt.

4

Lad filleren tørre lidt, når du har fyldt hullet. Massen skal være helt fast, inden du foretager dig noget. Det tager kun et par minutter.

5

Skær den overskydende filler af, så du får en flade, der er plan med døren. Gør det forsigtigt i småbidder, så du ikke risikerer, at massen flækker. Her bruger vi et stemmejern, men en multicutter kan også bruges.

6

Montér håndtaget igen. Sæt først låsekassen i igen, og bor for til skruerne til rosetten med et lille bor, inden du skruer den fast.

Magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

    Andre læser lige nu ...