Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Døre

Dine døre bliver brugt konstant og med tiden slidte. Derfor er det vigtigt, at du ved, hvordan du vedligeholder dine døre, og hvordan du udskifter en dør. Du kan finde hjælp til begge dele på disse sider.

Døre

Intet hus og ingen lejlighed uden døre. Døre findes i et utal af varianter; tykke døre, tynde døre, tunge døre, branddøre, skydedøre, hoveddøre, terrassedøre og badeværelsesdøre. Der findes indvendige døre og udvendige døre. Hver dør er konstrueret til et bestemt formål, og det er derfor vigtigt, at vælge den rigtige dør til det rigtige formål. Det kan du læse mere om her på siden.

Se også alle vores artikler om dørtrin

Indvendige døre

Uanset om du bor i hus eller lejlighed, har du med meget stor sandsynlighed en del indvendige døre. En indvendig dørs funktion er, at adskille et rum fra et andet. Det kan være en dør ind til børneværelset, en dør ud til køkkenet, en skydedør eller en badeværelsesdør. Indvendige døre er typisk lettere end udvendige døre, da de ikke skal isolere og holde kulden ude. Indvendige døre findes i et utal af udgaver lige fra massive trædøre til ultralette løsninger, som minder mere om pap end om træ.

Se, hvordan du gør din dør lydtæt med denne artikel: Lydisolering af dør

Udvendige døre

Udvendige døre har to primære formål. Det første er at holde hjemmet sikkert og trygt. Det andet formål er at holde kulden ude, hvilket kræver at døren er isoleret og holder helt tæt. Når du vælger en udvendig dør, skal du derfor tage stilling til hvilket materiale, den skal være lavet af, om der skal være ruder i døren og eventuelt hvor ruderne skal placeres. Du skal desuden huske, at døren skal være udstyret med en godkendt lås.

LÆS OGSÅ: Sådan afmonterer et gammel dørhåndtag

Dobbeltdøre

En dobbeltdør kan bl.a. bruges som terrassedør eller som en indvendig dør mellem stue og spisestue. Fordelen ved en dobbeltdør er, at den giver et stort lysindfald, samtidig med, at den kan lukke af for eksempelvis lyd og kulde.

Hvis du vil spare plads i rummet, kan du overveje at montere en skydedør.

LÆS OGSÅ: Indbygget skydedør i væg

Hjemmelavet dør

Der findes mange hjemmelavede døre i de danske hjem – og med god grund. Dørhuller varierer ofte i størrelse, og så kan det være praktisk at bygge sin egen dør. En hjemmelavet dør består nemlig ikke af meget andet end en dørplade, en lås, et håndtag og et par hængsler. Har du ikke mod på at bygge din egen dør, kan du dog stadig reparere og vedligeholde dine eksisterende døre uden at være den fødte snedker.

Redaktionen anbefaler: Tætningslister til døre

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
Du er ved at købe adgang til:
Total pris: null kroner
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kroner
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage