Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hvordan retter jeg en skæv dør op?

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Problem:

Døren mellem vores stue og køkken hænger lidt og skraber mod dørtrinet, når den skal lukkes. Døren er af ældre dato, og der er tilsyneladende ingen justeringsmuligheder indbygget i hængslerne. Jeg har overvejet at skære lidt af døren, men det ville ødelægge de fine profiler, så det er ikke en oplagt løsning. Kan I hjælpe?

Løsning:

Hvis der er plads over døren, er det nemmeste at lægge en lille skive (en dørring) under hængslerne. Dørringe fås i mange størrelser og materialer. Hvis det ikke duer, fx fordi der ikke er plads til at hæve døren, må du have fat i en hængselretter.

Det er et værktøj, du sætter ned over hængslet, og så brækker du simpelthen hængslet i den retning, du vil have det rettet op. Hvis alt andet glipper, kan du høvle eller slibe lidt Hængselretteren kan vride dørhængslet, så det retter sig. Start forsigtigt, og ret til i små trin, så du ikke ødelægger noget. En dørring på hængslet kan løfte døren op, så den ikke går imod trinet.

Du har forholdsvis meget moment, når du tager fat helt herude, så vær lidt forsigtig. Når du vrider i hængselretteren, vrider du hængslet i den ene eller anden retning. af dørtrinet, men ofte vil en skævt hængende dør også give andre problemer, fx at den svinger helt op, så snart den ikke er låst, og det hjælper slibningen af dørtrinet naturligvis ikke det mindste på, så hængselretteren må også i brug i dette tilfælde.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage