Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sådan retter du døren op

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

En dør, der er skæv eller hænger, er en daglig irritation. Den er svær at åbne og lukke, og det kan trække fra døren. Der findes forskellige måder, man kan reparere en skæv dør på, afhængigt af problemet.

Læg et stykke pap under døren. Sidder pappet fast, er det, fordi døren binder.

Læg et stykke pap under døren. Sidder pappet fast, er det, fordi døren binder.

Intro

En dør, der hænger og binder, er noget af det mest irriterende. Og du kan lige så godt få rettet op på den hængende dør med det samme i stedet for at leve med det, for det er ikke så svært, når du har fundet det rette værktøj. Først skal du finde ud af, om døren binder i toppen af dørkarmen eller i bunden ved dørtrinnet. Er døren sunket, vil det ofte være synligt i modsatte side af hængslerne. Tjek med en tommestok, om der er lige meget luft hele vejen rundt.

Er det ved dørtrinnet, den er gal, kan du tjekke det ved at føre et stykke pap rundt mellem dørbladet og dørtrinnet. Det kan være nødvendigt at fjerne lidt af døren eller trinnet, enten med høvl eller slibemaskine, og her skal du være varsom, så du ikke fjerner for meget.

Følg med her, og se hvordan du løser problemet.

Derfor er det gået galt

  • Hængslerne er blevet løse: Med tiden kan hængslerne løsne sig, særligt hvis det er en dør, der bliver åbnet ofte, eller hvis døren jævnligt står og klaprer.

  • Dørtrinnet er skævt: Understøtningen i dørtrinnet kan være ødelagt, og derfor kan døren ikke længere gå op og i, som den skal.

Vejledning

Sådan gør du

Låst indhold

Log ind eller køb adgang for at læse dette afsnit

1

Start med at tjekke hængslerne. Hvis der er en eller flere af skruerne, der ikke har ordentligt fat, kan du stramme dem eller skifte dem ud.

2

Sæt en ring på. Hænger døren, kan du løfte den af og sætte en dørring på. Det kan være nødvendigt med mere end én. Døren bliver nu hævet over trinnet.

3

Slib dørtrinnet. Med en slibemaskine, eksempelvis en trekantsliber, kan du fjerne lidt af dørtrinnet eller dørkarmen.

4

Brug en hængselretter. Er hængslerne skæve, kan de som regel rettes med en hængselretter. Placér den, så den får fat i den underste del af hængslet, og træk så ind mod midten af dørhullet. Hængselretteren kan købes i byggemarkedet og fås i flere størrelser.

5

En høvl kan give ekstra plads. Kan hængslerne eller karmen ikke rettes, kan det være nødvendigt at fjerne noget af døren. Prøv med en håndhøvl først. Tag en smule ad gangen, og tjek, om det er nok.

6

Brug en elhøvl, hvis der skal fjernes mere. Vær forsigtig, når du bruger elhøvlen, for den tager godt fat!

Materialer

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage