Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Ret døren op

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Med tiden vil de fleste døre begynde at hænge og få sværere og sværere ved at åbne og lukke. Tømreren vil vise, hvordan man retter en dør op.

Tømreren måler, hvor stort problemet er. Her er der 8 mm luft i den ene side, mens der i den anden side kun er 4 mm. Døren hænger altså en smule i højre side. I mange tilfælde skyldes skævheden løse hængsler, så tømreren starter altid med at stramme skruerne i hængslet.

Hvis der som her sidder lidt maling i kærven, kan det nemt fjernes ved hjælp af skruetrækkeren. Nu strammes skruen med en stor skruetrækker. Når det ikke er muligt at stramme skruen yderligere, har tømreren her et lille fif.

Med den ene hånd drejer tømreren, samtidig med at han slår på skruetrækkeren med en hammer. Dette gør, at man kan dreje skruen en ekstra halv omgang.

De resterende skruer strammes på samme måde. Så skal skruerne på selve døren strammes. Her kan vi se, at der stadig er 4 mm i den ene side og 6 mm i den anden side. Selv om døren er blevet rettet lidt op, mangler der altså stadig noget, før den er helt lige.

For at rette døren helt op det sidste stykke bruger vi her en hængselretter. Hængselretteren sættes ned over den øverste del af hængslet, og tømreren presser nu jernet ind mod døren.

Derefter vendes retteren og sættes på den nederste del. Her hiver tømreren i stedet for at presse. På ny tjekker tømreren afstanden mellem døren og karmen, og nu er der 4 mm i begge sider, nu kan døren nemt åbne og lukke uden at støde mod karmen.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage