Montering af Q-lon tætningsliste

Er den gamle hoveddør blevet lidt skæv og utæt er en Q-lon tætningsliste - en hård liste med blød skumbelægning - på dørens yderside ofte løsningen. Se, hvordan du monterer den.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
1 time
Pris
300 kroner

Intro

Med årene er den gamle hoveddør blevet lidt skæv og utæt. For at stoppe kulde og træk er der sat en Q-Lon tætningsliste på dørens yderside. En Q-Lon liste er en hård liste med blød skumbelægning, som døren eller vinduet lukker imod.

Nu har døren givet sig yderligere, og Q-Lon listen er malet. Det må man ikke, for så tørrer det bløde skum og bliver stift. Vi skifter den gamle liste ud med en, der er nummeret større. Så kan vi placere den tæt ind mod døren - og tætnings listen dækker stadig den del af karmen, der ikke er malet.

Vejledning

01
Sådan gør du 4 Trin

Q-Lon lister fås i forskellige tykkelser og bredder. Vælg den størrelse, der lige netop kan dække utætheden i døren.

1

Den gamle liste skæres fri. Da trælisten er malet sammen med resten af karmen, skærer vi den fri med hobbykniv, så malingen ikke slår skaller af.

2

Lirk den gamle liste fri. Brug et bredt stemmejern, og slå det forsigtigt ind mellem listen og dørkarmen. Så kan listen lirkes fri. Jo mindre skade du laver på karmen, jo mindre skal du reparere senere.

3

Skær den nye liste til med en nedstryger. Så undgår du, at listen flosser. Start med den liste, der sidder i toppen af dørens karm. Derefter skæres de to stykker til siderne.

4

Listen trykkes ind mod den lukkede hoveddør og sættes fast med galvaniserede dykkere. Brug en dyknagel til at få dykkerne helt ind i listen.

Tidsforbrug

Omkring en time

Pris

Cirka 300 kroner (for tre Q-Lon lister på 240 cm fra DAFA)

Sværhedsgrad

Du skal være omhyggelig med hjørnesamlingerne. Ellers er opgaven pærelet.

Tips & Tricks

Video

Magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

    Andre læser lige nu ...