Tætningslister

En tætningsliste, der ikke slutter til, er ikke meget bevendt. Derfor kan det være en god idé at tjekke dine tætningslister med jævne mellemrum og udskifte slidte tætningslister. Vi viser dig hvordan.

Tætningslister til vinduer og tætningslister til døre

Det er nemt at klare tætning af vinduer og døre selv. Her på hjemmesiden har vi en række artikler, der hjælper dig med at vælge den helt rigtige tætningsliste og guider til, hvordan du selv sætter dine nye tætningslister op. Der er mange penge at spare ved at gøre det selv.

Tætningslister holder varmeregningen nede

Tætningslister har stor betydning, hvis du vil holde din varmeregning nede og støj, støv og pollen ude. Tætningslister på døre og vinduer giver dig et bedre indeklima og forhindrer at træk og kulde udefra trænger ind gennem utætte vinduer og døre og sætter præg på din varmeregning.

Tætningslister er effektive

Nogle har anset tætningslister for at være en nødløsning på halvdårligt snedkerarbejde og skævslidte døre og vinduer. Men efterhånden er tætningslisterne blevet en naturlig medspiller i kampen for at skabe energirigtige – og støjfrie – huse. Tætningslisterne er især effektive i ældre huse med træk, men kan også med fordel bruges i nyere bygninger, der skal optimeres i forhold til støj og varmeforbrug.

Producenter af døre og vinduer bruger også tætningslister i stor stil som en del af det at undgå utætte vinduer og døre. Med stigende krav til huses tæthed, er tætningslister en nødvendighed.

Tætningslister betaler sig

Bor du i et hus, der blot har 30-40 år på bagen, kan du nemt smide op mod 40 procent af din varme direkte ud i det fri via utætte vinduer, sprækker og andre utætheder. Tætningslister er, set i det lys, ganske billige, så omkostningen er tjent ind på ganske kort tid.

Du kan selv udskifte tætningslister

Har du en gammel dør, som med årene er blevet skæv og utæt, så er løsningen at skifte tætningslisten ud. Inden du skifter tætningslister ud, skal du vide, hvor store sprækker tætningslisterne skal fylde ud. Et godt tip er at sætte en klump modellervoks i, lukke døren (eller vinduet), lukke op igen, og måle tykkelsen på voksklumpen. En tommelfingerregel, er at jo større sprækker og døre/vinduer, desto bredere tætningslister skal der til. Vi giver dig et overblik over de forskellige typer tætningslister.

Vi har guides, hvor du kan læse om fordele, ulemper, holdbarhed og ikke mindst pris. Find den rette tætningsliste og undgå træk.