Montering af tætningslister med not

Du skal hverken bruge lim eller hæftepistol til montering af en tætningsliste, der passer til en not. Her kan du se, hvordan du gør.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
2 timer
Pris
20 kroner pr. m.

Intro

En tætningsliste, der passer til en not, skal man hverken bruge lim eller hæftepistol til at montere. Man skal bare sørge for, at selve noten er ordentligt rengjort, inden man prøver at montere sin nye tætningsliste.

Der findes et hav af forskellige tætningslister, så det kan være en god idé at tage den gamle liste med i byggemarkedet, så du er sikker på at komme hjem med en ny tætningsliste magen til den gamle.

Vejledning

01
Sådan gør du 5 Trin

En dårlig tætningsliste kan være en dyr fornøjelse - den varme luft kan sive ud fra huset, og kold luft udefra kan komme ind og give træk. Så der er rigtig god fornuft og økonomi i at have tætningslister i god form, der slutter helt tæt ved alle dine vinduer og døre.

Tætningslister er lavet af gummi, der er et fleksibelt materiale og netop sikrer, at de kan slutte tæt. Derfor er det meget vigtigt, at du ikke kommer til at male på tætningslisterne, for så mister de deres elastiske evne.

Du skal blot bruge en ny tætningsliste i samme størrelse som den gamle - og så lidt sulfo og en hobbykniv - så er du klar til at skifte den gamle.

1

Fjern den gamle tætningsliste. Sørg for at få så meget med som muligt. Så er det lettere, når noten skal rengøres.

2

Gør noten ren. Skrab fx med en hobbykniv, så du fjerner alle rester fra den gamle liste. Hvis falsen skal males, er det nu, du skal gøre det. Vent da med at montere den nye tætningsliste, til du er sikker på, at malingen er helt tør.

3

Gnid den nye tætningsliste med sulfo, så er det meget nemmere at få den til at glide ind i noten. Put sulfoen på en rengøringssvamp, og gnid så listen ind. Her bruges en Primo tætningsliste nr. 576, der er identisk med den gamle.

4

Tætningslisten trykkes ind i noten med en spartel. Den skal nogle gange masseres lidt for at komme i, men hvis du har været omhyggelig med rengøring af noten, er det rimelig nemt.

5

Listen skæres til forneden. Lav den lidt for lang til at starte med, ca. 10 cm, så du er sikker på at have nok. Skær den så præcist af, når du nærmer dig bunden, og tryk det nederste stykke på plads, så den nye liste slutter helt tæt til.

Tidsforbrug

1-2 timer, afhængigt af hvor meget du skal rense noten

Pris

Cirka 10-20 kroner pr. meter

Sværhedsgrad

En ganske enkel og overkommelig opgave

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Tætningslister