Montering af tætningslister: Sådan gør du

Muligheder: Masser af varianter

Tætningslister findes i mange varianter, både til helt enkle opgaver som at holde støv ude af en skuffe til større opgaver som at isolere omkring store døre og garageporte. De mest almindelige til vinduer og døre er lister af PUR-skum, EPDM-gummi og silikone, hvor de to sidstnævnte er de mest langtidsholdbare. Disse to typer findes i mange forskellige profiler og størrelser.

Vær opmærksom på kvaliteten. Billige skumplastlister har ikke den store effekt og smuldrer ret hurtigt. Lister af EPDM-gummi og silikone holder sig derimod smidige og bløde i lang tid. Når listerne bliver hårde og ikke længere retter sig ud, er det på tide at skifte dem.

TIPS: Indkøb og pleje

Der findes et væld af forskellige tætningslister at vælge imellem, så det er en rigtig god idé at tage en stump af den gamle liste med i byggemarkedet, når man skal ud at købe den nye liste.

Pensler man tætningslisterne med silikone 3-4 gange om året – både på inderside og yderside – holder de længere og virker bedre, fordi de bevarer elasticiteten. Brug en smal pensel, så kun listerne rammes. Flydende silikone kan købes i velassorterede byggemarkeder.

LÆS OGSÅ: Vil du læse mere om tætningslister? Her har vi samlet alle vores artikler om, hvordan du tjekker og skifter de slidte tætningslister