Hvad er mine karmmål?

Inddækningen omkring vinduet er blevet pillet af, så der kan tages et præcist mål.

Inddækningen omkring vinduet er blevet pillet af, så der kan tages et præcist mål.

Spørgsmål

Hvad er mine karmmål?

Svar

De fleste vinduer består af en karm og en ramme. Rammen sidder fast i karmen. Måler man fra yderside til yderside af vindueskarmen, finder man det pågældende vindues karmmål.

Når du skal købe et nyt vindue, vil du typisk blive spurgt til dine karmmål, som du selvfølgelig godt kan tage direkte fra det gamle vindue, men vi vil dog anbefale, at du går med livrem og seler. Dit gamle vindue kan have udvidet sig. Derfor bør du også måle murhullet og finde hulmålet.

Med hulmålet kan du også nemt regne dig frem til karmmålet, som tilsvarer hulmålet minus 1,5 centimeter på alle sider. Hvis hulmålet er 100 x 80 cm, bliver det tilsvarende karmmål altså 97 x 77 cm.

Som regel er det nemt at tage både karm- og hulmål, men hvis du eksempelvis bor i et hus med træfacade, så har du givetvis også træinddækninger omkring dine vinduer, som skal fjernes, før du kan tage præcise mål.

De nye vinduer skal produceres til mål, så du skal naturligvis lade det gamle vindue sidde, selvom det kan virke fristende at tage det ud, og hvis der går længere tid, før de nye vinduer ankommer, så bør eventuel inddækning også reetableres

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Vinduer