Vinduer

Skal du måle op og montere nye vinduer i facaden eller ovenlys i taget? Eller trænger de gamle vinduer til ny maling, smøring af hængsler, nye tætningslister eller noget helt fjerde. I vores store univers med byggevejledninger, ekspertviden og reparationsvideoer får du hjælp til det hele. God fornøjelse!

Alle artikler

Avancerede vinduer

Vinduer er ikke bare glas, vi kan kigge igennem, og som sørger for, at der kommer lys ind i vores boliger. Med tiden er vinduer blevet mere og mere avanceret, og nu kan vinduerne mere end nogensinde før.

Vinduer med genveks

Ovenlysvinduer fra Velux har et trick i ærmet, der kan være med til at opvarme din bolig. Det fungerer på den måde, at med en lille tilføjelse til dit ovenlysvindue, bliver varm “brugt” luft blæst ud, mens kold luft udefra bliver suget ind, men inden den kolde luft kommer ind i boligen, bliver den varmet op, at den varme “brugte” luft, som bliver ledt ud.

Termovinduer er på vej ud

Termovinduer eller termoruder er på vej ud til fordel for lavenergi vinduer. De “gamle” termoruder er i princippet bare to stykker enkeltlagsglas med luft imellem. De holder ikke særligt godt på varmen, og få nogle håndører mere kan man købe lavenergiruder, som er langt mere effektive.

Tætningslisterne skal være i orden

Selv om du har de mest avancerede lavenergi-vinduer, så hjælper det lige fedt, hvis dine tætningslister ikke slutter tæt. Tætningslister til vinduer er heldigvis lette at skifte, og der er formuer og spare, hvis du har utætte tætningslister.

Vinduer er en vigtig del af facaden

Ud over at give os mulighed for at kigge ud inde fra vores stuer, og kaste dagslys ind i værelser, så har vinduerne også en stor betydning for udseendet på din boligs facade. Der findes et hav af forskellige udformninger på vinduer. Fra de almindelige vinduer over dannebrogsvinduer til de sprossede vinduer. Vigtigst er det, at dine vinduer matcher hinanden for at opnå det flotteste udtryk.
Se videoen af hvordan du: Laver dine egne vinduessprosser

Har du ældre vinduer, så er det sandsynligt, at glasset er kittet fast. Går et glas itu, så kan du sagtens selv gå igang med kittet

Læs mere: Sådan kitter du vinduer med linoliekit

Vinduet er mere end bare glas

Alt rundt omkring vinduet er også en del af vinduet, kaldet vindueskarmen. Pladen vi stiller potteplanter og lys på i vinduet hedder vinduespladen.
Du kan give dit vindue sit eget udtryk alt efter, hvad du vælger som vinduesplade og nogle materialer har andre fordele og ulemper end andre.
Du kan læse vores 7 bud på en ny vinduesplade, hvor du kan finde inspiration og vejledning til, hvordan du skifter din vinduesplade.

Rene vinduer

Det er de færreste, der synes, det er voldsomt sjovt, at vaske vinduer. Derfor er der også blvet udviklet en række forskellige vinduesvaskere, der gerne skulle gøre arbejdet en smule nemmere. Vi har testet dem for at se, om der er noget om snakken.

LÆS OGSÅ: Test af vinduesvaskere

Side 1 / 3