Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Ny indfatning omkring vinduet

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Her er et kedeligt eksempel på, hvordan man ikke skal montere indfatninger omkring et vindue. Det øverste bræt skal ikke ligge mellem de to sidebrædder – det skal ligge ovenpå, så regnvand ikke kan komme ind i mellemrummene og i sidebrættets endetræ.

Og man skal heller ikke prøve at dække hængslerne i toppen med en øvre indfatning. Det giver også vand- og rådskader i løbet af meget kort tid. Der er ikke andet at gøre end at hive indfatningerne af og begynde forfra.

Der er ikke de store problemer med at få sideindfatningerne af. De er kun monteret med et par små søm. Og den øverste indfatning falder næsten af af sig selv.Selv om konstruktionen er helt forkert, har træbeklædningen endnu ikke taget skade. Håndværkeren måler først op til den øverste indfatning, som skal et stykke ud over begge sideindfatninger.

Indfatningen skærer han af høvlet 100 x 22 mm imprægneret fyrretræ. Han borer for med et forsænkerbor, så hovederne på de skruer, der skal i, kommer til at ligge et stykke inde i materialet. Brættet monteres herefter med seks 5 x 60 mm rustfrie skruer – tre oppe og tre nede. Og det nye bræt monteres selvfølgelig også, så det ikke dækker vinduesbeslagene.

Indfatningerne til siderne måles op, så de kommer til at gå ned til knækket på alu-bundlisten. De skal være 52,5 cm, og sideindfatningerne skæres også af 100 x 22 mm imprægneret, høvlet fyrretræ.Som ved den øverste liste bores der for med et forsænkerbor.

Listerne monteres med 4,5 x 50 mm climate-skruer, der skrues i et lille stykke inde fra den side, der vender ind mod vinduet. For at sikre at der ikke kommer vand ind bag den øverste indfatning, giver håndværkeren den øverste kant en stribe gummifuge. De nye indfatninger er nu monteret på den rigtige måde og kan males i den farve, man måtte ønske.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage