Silikonen lukker hullet, så der ikke trænger vand igennem væggen.

Silikonen lukker hullet, så der ikke trænger vand igennem væggen.

PROBLEM:

Jeg har lavet nyt badeværelse, og vil gerne sætte nogle hylder op. Må jeg det, for vådrumsmembranen bliver jo perforeret?

LØSNING:

En intakt vådrumsmembran er vigtig for at undgå fugtskader. Men det betyder ikke, at det det ikke kan lade sig gøre at hænge noget op med skruer i væggene, hvis du vil det.

Inden du gør det, så se dog, om ikke det er muligt at lime hylderne op – der findes i dag mange specialklæbere, der kan anvendes til formålet, fx de meget stærke epoxyklæbere, der ligner modellervoks, men hærder som beton.

Hvis det er nødvendigt med skruer, så er tricket til at sikre sig mod fugtskader, at hullet fyldes med silikone, og plugsene trykkes ind, hvorefter hylderne skrues op. Så trænger der ikke vand ind igennem vådrumsmembranen, selv om der bliver sprøjtet vand på hylden i badet, hvilket naturligvis ikke kan undgås.

Redaktionen anbefaler: Undgå at ramme vandrøret i væggen

Du har ramt et vandrør. Vandet fosser ud, og du risikerer både vandskader og dyre regninger til blikkenslageren, der skal fikse hullet.

Derfor kan det godt betale sig at være på den sikre side, INDEN du borer i væggen. Vi har ofte hørt om nogen, der bare lige skulle hænge et nyt skab op under håndvasken, sætte en hylde op i brusekabinen eller sætte nye køkkenskabe op. Og så skete det. Selvom de var så sikre på, at det ikke lige var dér, vandrøret løb.

Derfor anbefaler vi, at du bruger en vægscanner, inden du borer i din væg. Vægscanneren detekterer metallet i vandrøret, så du kan se præcis, hvor det løber.

LIGE NU: Du får 2 nr af Gør Det Selv og en 6i1 multidetektor med vægscanner for kun 89 kroner. Du sparer 459 kroner!

Ja, tak: Vis mig det gode tilbud NU!

Her ser du en video af 6i1 multidetektorens seks forskellige funktioner: