Den gamle fuge fjernes nemmest med en hobbykniv. Sørg blot for, at kniven ikke er dybere end flisen, da den i værste tilfælde kan ødelægge vådrumsmembranen. Skær først fugen op i den ene side helt op til fliserne og så i den anden side langs kanten af flisen. Ved at skråtstille kniven en smule kan du nu løsne fugen og hive den op. Der skal være helt rent, men brug endelig ikke vand, for så kan den nye fuge ikke binde fast.

Skær fugespidsen skråt af, så den spidse ende passer præcis til fugebredden. Vend så fugepistolen en halv omgang, og læg fugen i et jævnt og langsomt tempo. Køb altid en sanitetsfuge med fungicider i, det modvirker nemlig svamp og mug, og den holder sig samtidig pæn lidt længere end fugemasse uden fungicider. Når fugen er lagt, skal du skrabe den jævn med en fugespartel. Det sikrer en glat og dermed tæt fuge. Kør fugespartlen, så den trykker på begge fliser samtidig, og fjern den overskydende fugemasse. Ved de tværgående fuger kan du også bruge fugespartlen til at fjerne overflødig fugemasse.

Mange bruger på dette tidspunkt en finger dyppet i sæbevand til at glatte fugen ud. Men det gør fagmanden ikke. Vandet ødelægger fugen, så længe den ikke er hærdet op. Fugen er skiftet, og badet klar til at tage i brug efter 12 timer, eller hvad producenten nu lover på den fugemasse, du køber.