OBS! SILIKONEFJERNER

Medmindre man er meget omhyggelig med efterfølgende rengøring af fugen, anbefaler vi, at man undgår silikonefjerner, når den gamle, “sorte” silikonefuge skal fjernes. Sidder der en smule rester af den gamle silikonefuge tilbage, og sidder de godt fast, generer de ikke.

Silikonefjerner opløser ganske vist effektivt den gamle silikone, men er der stadig noget fjerner tilbage, vil den desværre også opløse den nye silikone, så denne ikke kan binde ordentligt.

Vælger man at bruge silikonefjerner, er det afgørende at sørge for at rense fugen med en våd klud – evt. med lidt eddike på – mindst to gange. Inden påføring af ny fuge kan man med fordel lave en prøve, så man er sikker på vedhæftning.

TIPS: Opbevaring

Silikonefugemasse skal opbevares tørt og frostfrit. I uåbnet stand kan det holde sig i to år. I åbnet stand kan det holde sig i op til et år, hvis man vel at mærke sørger for at lukke patronen lufttæt af. Efter brug skrues patronspidsen af, og hullet forsegles fx med plastfolie og tape.

VIGTIGT! Maling af fuger

Silikonefuger kan IKKE males. Malingen kan ganske enkelt ikke binde på overfladen. Næsten alle fugemasseproducenter har silikonefugemasse i forskellige nuancer af hvid og grå. Enkelte producenter, fx Mapei, fører silikonefugemasse i kraftigere farver.

TIPS: Vedligeholdelse

Silikonefugemasse indeholder organiske stoffer, som kan angribes af svamp. Og er der først kommet svamp, er der kun én løsning: Fugen skal skiftes. Med aftørring efter brusebad, god ventilation og jævnlig desinficering med fx Atamon kan fugens levetid forlænges betydeligt.