Byggevejledning
Let
Svær

Fliser på fliser - du kan klare det på en weekend!

Tanken om at fjerne fliserne med hammer og mejsel, udbedre de efterfølgende skader på væggene og så klæbe nye fliser op tager modet fra de fleste. Så fliserne får lov at blive siddende i årevis. Også lang tid efter fliserne er blevet håbløst umoderne.

Hvis du kan nikke genkendende til det, vil du elske den metode, vi benytter i den her vejledning. Du behøver nemlig slet ikke at fjerne de gamle fliser for at kunne sætte nye op; du klæber bare de nye fliser fast oven på de gamle. Du slipper for det besværlige slid, men får alligevel flotte nye fliser på dit badeværelse.

Læs også: Sådan får du fliserne til at sidde perfekt

Inden du klæber fliser på fliser

Det eneste krav for, at metoden med fliser på fliser også virker hjemme i dit badeværelse, er, at de gamle fliser sidder ordentligt fast.

Det kan du kontrollere ved at banke let på dem, fx med et hammerskaft. Lyder det hult, sidder flisen løst, og så skal den væk, inden du kan sætte en flise ovenpå. Men er du heldig, gælder det kun ganske få fliser. Dem fjerner du så, fylder hullet op med gipspuds og lader de øvrige fliser sidde. Så er du klar til at forny rummet med mere moderne fliser, der kan skjule den gamle, triste model.

Hent den komplette vejledning: Fliser på fliser

I artiklen Nye fliser uden besvær viser vi dig trin for trin, hvordan du klargør din flisevæg, hvad du gør, hvis der er løse fliser indimellem, hvordan du sætter de nye fliser oven på de gamle fliser, og hvordan du fuldender projektet med fugen. Hvis du følger vores guide, kan du være færdig på en weekend. Du får også en liste over materialer og specialværktøj, du skal bruge til projektet.