Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Mal de gamle fliser i badeværelset

Print Gem artikel

Du kan godt male de gamle fliser i dit badeværelse, men det er langtfra al maling, der kan bruges. Den bedste maling til det brug er bådmaling. Den er udviklet til at tåle vand i store mængder.

Det kan være svært at finde bådmaling i de gængse byggemarkeder, så derfor må du ofte ty til bådudstyrsforretninger. Her kan de til gengæld også kan hjælpe dig med at finde den helt rigtige maling til dit badeværelse.

Du skal både bruge en tokomponent grunder og en tokomponent maling. En tokomponent maling betyder, at der tilsættes en hærder til malingen. Her vil fagmanden vise dig, hvordan han maler rødbrune fliser hvide. Først skal fliserne renses med grundrens og vand og med et antikalkmiddel, hvis der er kalk på. Slut altid rengøringen af med helt rent vand, og lad fliserne tørre, inden du går i gang med grunderen.

Denne grunder skal fortyndes med ca. 10 procent hærder. Maleren bruger rørepinden til at afsætte målet med.Rør godt og grundigt, og fortynd malingen en smule med den fortynder, som producenten anbefaler. Malingen skal rulles på. Brug en af de fine korthårede ruller, eventuelt mohairulle. Gennemvæd rullen godt med malingen, og rul den i et tyndt lag på fliserne.

Mal altid i begge retninger, så er du sikker på, at der ikke kommer helligdage. Når grunderen er tør, skal fliserne slibes let med meget fint sandpapir, fx korn 240. Bagefter skal fliserne tørres helt af for støv med en fugtig klud. Når du køber tokomponent maling, får du den i to dåser. En med selve lakken og en med hærderen. Når du blander de to dåser sammen, får du den rigtige færdigblandede lak.

Når du har du først har blandet de to produkter, skal blandingen anvendes inden for to timer. Ellers størkner den ganske enkelt i bøtten. Vi har i mellemtiden grundmalet hele badeværelset og er nu klar til at give flisevæggene en flot og holdbar gang lak. Husk også at rense fugerne grundigt, inden du smører grundmalingen på.

Når du maler med tokomponent maling, skal du have åndedrætsværn på og sørge for god udluftning. Fagmanden starter med at dække fugerne grundigt. Derefter ruller han malingen på – igen med en korthåret mohairrulle. Der skal både rulles på langs og på tværs, så du er sikker på, at malingen dækker helt.

Når malingen er tør og gennemhærdet, hvilket godt kan tage et par døgn, kan du roligt benytte brusebadet igen. Malingen holder længe, og det er blevet meget nemmere at gøre badeværelset rent – ikke mindst i fugerne.

LÆS OGSÅ: Det bør du gøre i stedet for at male fliser

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
Video: Mal de gamle fliser i badeværelset
Total pris: null purchase.price.currency
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kr.
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage