Let
Svær

Derfor skal du ikke male fliser

Hvis de fliser, du vil gemme, har den mindste smule mønster, er det ikke sandsynligt, at en gang maling vil gør dem ret meget kønnere.

Ofte er mønstret netop lavet som det er, fordi de har flere farver. Og maler du det hele hvidt, slipper du måske nok af med de brune eller grønne nuancer, men mønstret vil stadig titte frem. Det er ikke optimalt.

Vil du male badeværelsesfliser, skal du være opmærksom på, at stort set ingen maling kan klare livet i brusenichen. Du risikerer, at det hele falder af i flager.

Det skal du gør i stedet for at male fliser

Betyder det så, at du skal banke alle fliserne ned med hammer og mejsel? Nej. Du skal bare glemme malingen til fordel for multipuds.

Multipuds er en cementbaseret pudsemørtel, som binder på ALT. Selv et spejl er ikke for glat til den stærke puds. Og et tyndt lag kan for altid slette erindringen om de grimme, utidssvarende fliser.

Fordelen er oven i købet, at du enten kan lade væggen stå pudset, male den direkte eller vælge at tapetsere ovenpå. I en bruseniche kan den rå puds beskyttes med vådrumsmaling.

LÆS OGSÅ: Her skal du bruge vådrumsmaling

Lige så let som at male fliser

Det er, i hvert fald næsten, lige så nemt at pudse med multipuds som det er at male. Du skal bare have fat i et stålbræt til at trække pudsen på med, og et gummibræt eller et svampebræt til at pudse overfladen med. Og så kan du, med guiden her i hånden, bare gå i gang med at skjule fortidens fliser.