Sådan monterer du glasvæg i brusekabinen

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
2 timer
Pris
1.500 kroner

Intro

OBS: Denne vejledning er en del af et større tema.
Se hele temaet her: Nyt badeværelse helt fra bunden

Er bruserummet bredt nok, kan man nøjes med en enkelt glasplade som her - indgangspladsen skal helst være mindst 50 cm bred, for at det ikke virker alt for klemt at bevæge sig ind og ud. Alternativt kan du sætte en ekstra plade op som dør, så du lukker helt af.

Vores bad er 130 cm bredt, og vi har valgt en enkelt glasplade på 80 cm i bredden.

Vejledning

01
Glasvæg 9 Trin

1

Streg op på væggen, hvor glaspladen skal monteres. Vi har planlagt, at den skal stå oven på kanten af det 1 cm høje spring, vi har lavet fra brusegulvet og op til resten af badeværelsets flisegulv.

2

En sugekop på pladen giver et godt greb. Lad endelig beskyttelseshjørnerne sidde, og stil glaspladen på en træpind, så den ikke skades af de hårde fliser.

3

Sæt monteringsskinnerne på kanten af pladen. Skinnerne fås i et utal af metaller og overflader. Gå uden om plastmodellerne, der nemt bliver for ustabile.

4

Glaspladen løftes med stor forsigtighed ind på plads i det 1,5 cm brede indhak, vi har lavet i flisesoklen langs gulvet. Tjek, at den står i lod.

5

Ret glaspladen og skinnen op i lod ved hjælp af de små, klare kiler, som kan købes sammen med pladen. Gulvet hælder jo mod afløbet, så der skal justeres lidt.

6

Når kilerne er på plads, og pladen er i lod, markeres pladens kant på U-profilet + 1 mm, da det er, hvad silikonen i vægskinnen vil fylde efter monteringen.

7

Skinnen afkortes derefter med en fintandet nedstryger eller elsav. Med en fil fjernes grater og skarpe kanter.

8

Fjern metalprofilerne fra glaspladen, nu hvor prøveopsætningen er færdig.

9

Metalskinnen monteres på væggen med skruer - husk, at hullerne skal være undersænkede og i plan med U-profilets bund i skinnen, ellers kommer målene ikke til at passe.

02
Montering af skinner og glasplade 9 Trin

Ligesom vægskinnen skal gulvskinnen sættes fast. Den limer vi fast - vi har gulvvarme, som vi meget nødigt vil punktere med en skrue.

Den silikone, vi bruger, er et specialprodukt, der netop er beregnet til montering af glas i vådrum.

Gør dig umage, når du arbejder med silikonefuger som her. Silikone er klistret og kan drille, men du skal lave pæne fuger - ellers bliver dine fejl meget synlige. Silikonen skal klæbe, men den skal ikke ses.

1

Gulvet affedtes meget grundigt med sprit og en ren klud.

2

Affedt også i bunden af U-profilet - og gentag flere gange. Det er vigtigt!

3

Læg derefter en stribe klar specialsilikone i bunden af U-profilet. Silikonen er netop beregnet til montering af glas.

4

Læg en smal stribe silikone på gulvfliserne, der hvor skinnen om lidt skal fastgøres. Vi ønsker ikke at bore huller i gulvet, dels fordi det ikke er nødvendigt, dels fordi vi har gulvvarme under fliserne.

5

I bundprofilet lægges også en stribe silikone, og profilet skubbes over bunden af glaspladen. HUSK at lægge de små klare kiler ned i bunden af skinnen inden. Det er kilerne, der sørger for, at pladen står lodret.

6

Pladen med bundskinnen på løftes ind i vægskinnen og sænkes ned på plads på gulvet. Tjek, at glasplade og bundskinne passer i længden, og at pladen står, præcis hvor den skal.

7

Spray med en mild sæbevandsopløsning. Skub glaspladen godt ind mod væggen, gerne med stort pres, for silikonen både bag skinnen og i bunden af skinnen skal presses helt sammen.

8

Med forsigtig hånd og uden at skubbe til glaspladen fjernes overskydende silikone nemt, både det, der er presset op ad bundskinnen, og det, der er presset ud under den.

9

Samme procedure følges langs inder- og yderside af den lodrette del af glaspladen. Tør overskydende silikone fra fugepinden af, spray med sæbevand, og kør videre med fugepinden. Lad fugen tørre i 24 timer.

Materialer

  • 8 mm sikkerhedsglas, 80 x 200 cm inkl. aluskinne
  • Klare glaskiler
  • Vådrumssilikone

Specialværktøj

  • Sugekop til glas

Tidsforbrug

Et par timer.

Pris

Ca. 1.500 kr.

Sværhedsgrad

Det ser måske svært ud, men faktisk er det ret simpelt - hvis du bare behandler glasset forsigtigt.

Tips & Tricks

Magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

    Andre læser lige nu ...