Når du skal sikre dit nye badeværelse er det vigtigt at vide, at fliserne i rummet ikke er tætte. De er vandafvisende og lette at tørre af, men ikke mere end det.

Det er derfor, man laver en vådrumsmembran i badeværelset. Den består oftest af en flydende masse, der som en tyk maling rulles hen over gulvet eller væggene ad flere omgange.

Når membranen tørrer, danner den en vandtæt sej flade, som med hjælp fra filt eller net sikrer rummet mod vandskader. I rum med lette plader på lette skeletvægge er den endda et lovkrav.

Skal jeg sikre HELE badeværelset med vådrumsmembran?

Reglerne for sikring af vådrum med vådrumsmembran kan ændre sig, derfor anbefaler vi, at du altid orienterer dig om de gældende regler for vådrum på bygningsreglementet.dk. Her kan du altid finde det gældende bygningsreglement og sikre dig, at du ikke ved en fejl kommer til at lave noget, der ikke er i overensstemmelse med gældende lovgivning.

LÆS OGSÅ: Her skal du bruge vådrumsmaling

Samlinger med filt og net

Når du skal lave en vådrumsmembran i badeværelset, er det vigtigt, at alle samlinger i rummet bliver solidt armeret, og det samme gælder omkring rør.

Først smører du med en pensel et tykt lag flydende membran på samlingerne. Brug for eksempel VS 30 fra Lip. Armeringsfilten trykkes så fast i den våde membran på samlingerne. Med en tør pensel presses folder og luftblærer væk, så overfladen på armeringen bliver helt jævn og glat.

Vær omhyggelig med arbejdet, særligt omkring rør, for det er vigtigt, at armeringsfilten sidder ordentligt på.

Frem med malerrullen

Når samlingerne er solidt sikret, er det tid til at dække de store område med den flydende vådrumsmembran. Her er det frem med den store malerrulle. Mal to lag vådrumsmembran på. Du skal regne med et par timers tørretid mellem hvert lag. Membranen skal være mindst 1 mm tyk på det tyndeste sted. Hvis du er i tvivl, kan du male et lag mere på.

Ved at hente artiklen kan du få en trin for trin-guide til, hvordan du laver vådrumsmembran i dit badeværelse.